Azi la Botosani

Flutur şi Mişcarea Populară: Vine şi mocăniţa din spate să împingă

Înfiinţarea oficială a Partidului Mişcarea Populară (PMP) nu a provocat plecări din PDL Botoşani către noua formaţiune. Cel puţin asta susţine liderul judeţean al democrat-liberalilor.

„La Botoşani deocamdată nu s-a întâmplat nimic"

Potrivit acestuia, de la sfârşitul lunii iannuarie, când PMP a fost înregistrat în registrul formaţiunilor politice dn România, nici un PDL-ist botoşănean nu şi-a dat demisia pentru a pleca la noul partid. Mai mult, el susţine că plecarea unei părţi a membrilor de la nivel central era prevăzută de mai bine de jumătate de an.

„La Botoşani deocamdată nu s-a întâmplat nimic. Este un lucru pe care noi îl ştiam foarte bine încă de anul trecut, din mai, când am avut Convenţia Naţională şi am discutat atunci, în mai. Au fost clar două tabere în partide: vorbim de tabăra dnei Udrea şi a dlui Blaga. Noi am considerat atunci şi am votat, nu toată delegaţia, chiar a fost destul de strâns, am votat pentru dl Blaga şi dlui este preşedintele PDL”, a declarat Cătălin Flutur.

„Până am făcut noi noul partid am pierdut termenele de la alegerile locale şi parlamentare"

Acesta este circumspect în privinţa şanselor de reuşită a noii formaţiuni, menţionând că aceiaşi strategi care acum lucrează pentru PMP tot anunţau în urmă cu vreo doi-trei ani apariţia unui nou partid care să salveze guvernarea PDL, lucru care nu s-a mai întâmplat.

„Până am făcut noi noul partid am pierdut termenele de la alegerile locale şi parlamentare. Să faci un partid cu două luni şi un pic înainte de a intra în campania electorală pentru europarlamentare, şi ştiind ceva din viaţa politică de după ’90, că sunt chiar din ’90 în politică, mi se pare greu să obţii nişte rezultate în condiţiile în care locomotiva acestui partid, în momentul de faţă, este dl Tomac – preşedinte, nu? -  nu ştiu dacă e o locomotivă şi acuma vine şi mocăniţa din spate, d-na Udrea, să împingă”, a mai afirmat Cătălin Flutur.

Când vine vorba de Dreapta, vede lucrurile ca Ţâbuleac

Deşi a evitat să facă vreo referire la fostul său coleg de partid, Mihai Ţâbuleac, acum preşedinte PMP Botoşani, Cătălin Flutur a spus aceleaşi lucruri: PNL nu mai reprezintă Dreapta atât timp cât stă la putere alături de „comunişti”, iar partidele din această zonă trebuie să se unifice întrucât, în caz contrar, acel procent obişnuit de 25% dintre alegători care împărtăşesc valorile Dreptei, se va fărămiţa între mai multe formaţiuni. (S.B.)CITEŞTE ŞI:

Mişcarea lui Ţâbuleac se mişcă popular fără oameni de la Flutur: Nu reprezintă o ţintă

5:43 pm Sambata, 08 Februarie, 2014
Te-ar mai putea interesa si:  Catalin FluturMiscarea Populara

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: