Azi la Botosani

Fostul primar despre marile șantiere: Parcul Cornișa încetinit, teatrul transformat într-un ”circ al foamei”

La conferința politică susținută din casa liberalilor vechi și noi s-a atins și subiectul celor mai de interes proiecte aflate în diverse stadii de execuție în municipiul Botoșani și anume parcul Cornișa și Teatrul Mihai Eminescu. Ambele din fonduri europene.

A vorbit fostul primar, Cătălin Flutur, de pe vremea căruia s-au început primele etape pentru atragerea fondurilor comunitare. A arătat că la acest moment nimeni nu știe care sunt stadiile de realizare a lucrărilor la aceste două obiective.
”Ceea ce se întâmplă la Botoșani este un lucru deosebit de grav. Două proiecte importante pentru municipiul Botoșani și aici vorbesc de zona de agrement Cornișa și reabilitarea Teatrului Mihai Eminescu, proiecte cu finanțări obținute, semnate de Comisia Europeană de 15 milioane de euro. Singurele proiecte care nu au fost atașate în mandatul trecut și care au fost din punctul meu de vedere nu rezolvate ci încetinite, oprite în acest mandat”, a declarat Cătălin Flutur.
Co-președintele PNL a dat de înțeles că problema, cel puțin a teatrului ar urma să fie rezolvată tot de liberali, prin Consiliul Local întrucât dacă lucrările nu sunt gata până la 31 decembrie 2015 și nici ulterior, din banii Primăriei până în iunie 2015, UE va pretinde sumele alocate acestui obiectiv, înapoi.
”Este un semnal de alarmă pe care îl trag și o să-l rog și o să venim grupul consilierilor PNL în Consiliul Local cu soluții concrete . Ce avem de făcut? Închipuiți-vă că Teatrul Mihai Eminescu va rămâne un circ al foamei în municipiul Botoșani. Astea sunt condițiile actuale ca zecile de clădiri rămase, începute în structură în România la Revoluție și rezolvate în foarte mulți ani”, a mai spus Flutur.
El a adus critici și la adresa Guvernului Ponta care nici până la acest moment nu a reușit să deschidă exercițiul financiar 2014 – 2020, adică la doi ani de zile de când axele trebuiau să fie deja accesibile pentru depunătorii de proiecte. (Ș.V.)

 

1:45 pm Vineri, 11 Septembrie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: