Azi la Botosani

FOTO Descoperire de peste jumătate de miliard într-un stufăriș

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de competenţă, în urma căreia au ridicat în vederea confiscării 5.500 pachete cu ţigări, în valoare de 60.775 lei.

În jurul orei 05.40, poliţiştii de frontieră au descoperit abandonate in apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii de frontieră Rediu, patru colete cu ţigări.
La scurt timp, poliţiştii de frontieră au observat un autoturism, care se apropia de zona respectivă cu viteză redusă şi cu luminile stinse. În momentul în care lucrătorii ITPF au efectuat semnalele regulamentare de oprire, şoferul maşinii a accelerat, continuând deplasarea în viteză. Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea maşinii cu autospeciala din dotare, cu semnalele acustice şi luminoase pornite. La un moment dat şoferul autoturismului urmărit, a pierdut controlul volanului, oprindu-se într-un arbust situat la marginea drumului.
Poliţiştii de frontieră au legitimat conducătorul auto, fiind vorba de cetăţeanul român A.S., în vârstă de 25 de ani, domiciliat în judeţul Botoşani, cunoscut pentru preocupările din sfera contrabandei cu ţigări.   
În cele patru colete au fost inventariate 110.000 de ţigarete marca Ritm, cu timbru de acciză R. Moldova, în valoare de 60.775 lei.
Poliţiştii de frontieră au întocmit pe numele bărbatului lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Cercetările continuă împreună cu autorităţile de frontieră din R. Moldova, în vederea stabilirii întregii arii infracţionale şi depistării tuturor persoanelor implicate.





 

12:52 pm Marti, 22 Septembrie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: