Azi la Botosani

GALERIE FOTO c-un protest la ceas de seară în Piața Revoluției - Cinci tineri, și o portavoce

”În țara noastră vrem un trai decent, nu să fim slugi umile în occident”, este unul dintre mesajele pe care botoșănenii au putut să-l citească în momentul în care au trecut prin Piața Revoluției, din municipiul Botoșani.

Duminică seară, 20 septembrie 2015, cinci tineri care s-au săturat de modul cum este condus marele vas - ”România” și de cei care se află la cârma acestuia, s-au adunat lângă Primăria municipiului Botoșani înarmați c-o portavoce, câteva steaguri,  pancarte și cu multă speranță. Protestează și scandează până rămân aproape fără glas și flutură cu toată puterea tricolorul țării. Un alt mesaj inscripționat pe o pancartă albă mare este acela că, ”c-o lege strâmbă n-o să ne puteți șterge istoria, îi vom prețui mereu pe Eliade, Vulcănescu și Țuțea”.

”Este al cincilea protest pe care îl facem în Botoșani, consecutiv, ne dăm întâlnire aici. Din păcate avem un număr la fel de restrâns. Ne strângem pentru aceleași motive, că încă nu s-a schimbat nimic. Nu așteptăm să schimbăm noi ceva, așteptăm să schimbăm ceva în mentalitatea colectivă căreia ne adresăm de altfel pentru că, nu ne adresăm politicienilor. Ei știu foarte bine ceea ce fac. Nu cred că ar fi atât de incompetenți încât să ne fure fără să știe că ne fură”, spune cu o voce răgușită Bogdan Cărăușu, unul dintre protestatari.

Protestatarul a mai adăugat că mesajul de pe bannerul alb (n.r.: cel redactat mai sus) este referitor la Legea 217, care include în textul ei și cuvântul legionar. ”Tribunalul de la Nuremberg declarând nenazistă, nefascistă mișcarea legionară, s-au găsit oameni precum Alexandru Florian care să declare că mișcarea legionară a fost nazistă sau fascistă. E o asociere total greșită”. Tinerii, hotărâți să schimbe mentalitatea oamenilor din țară, nu vor să renunțe la protest și vor face acest lucru până când vor vedea o schimbare.

(Ș.V.) 

 

7:24 pm , 20 Septembrie, 2015

1 Comentarii la “GALERIE FOTO c-un protest la ceas de seară în Piața Revoluției - Cinci tineri, și o portavoce ”

  1. mihai spune:

    Au perfecta dreptate protestatarii! Nu ma invata istorie niste hahalere, stiu eu mai bine care sunt eroii acestei tari!

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: