Azi la Botosani

Good night and good luck Mr.Fusta Nevestei

Au tot curs luni amenințările. De la cele voalate până la alea cu proces de 15 miliarde. Nu-i mult, e cam cât a încasat VC-ul ca să circulăm prin gropi și să sară pavelele abia montate. Asta probabil în loc de răspuns la scrisoarea oficială în care întrebam și noi câteva lucruri de bun simț despre investiție.

editorial botosaneanulLa câte amenințări primim însă zi de zi - că până la urmă acesta este riscul meseriei, pe care oricum nu ne obligă nimeni să o facem - n-am să insist prea mult cu răspunsurile. Două precizări merită însă făcute:

1.NU ȚINE!!! Ce a fost azi este doar începutul, așa că bagă serios pentru taxa de timbru, că urmează din alea despre afaceri mult mai bănoase. Dacă nu și-a pus nimeni mintea cu tine până acum, uite că ne-o punem noi.

2.PROCES - abia aștept
Abia aștept să povestesc și în instanță cum o trimiteai pe sora nevestei cu bilețele să-ți aranjez întâlniri cu directorul de la Apă ca să te dea pe tine câștigător la licitația aia din bani europeni cu multe zerouri. Am refuzat și ți-am zis că e plecat din oraș, iar tu răgeai, ca de obicei de altfel, că-i în oraș și se ascunde:  ”Vine Crăciunul, vin sărbătorile, o să vreți salarii, o să vreți prime, de unde uăăăiii!!???!!!” – Îți amintești?
Abia aștept să povestesc cum mi-a cerut jurista (ce fain, chiar ea pregăteşte plângerea de 15 miliarde) să fac eu adrese la câteva instituții ca să-l îngropi tu pe Mirel, căruia i-ai făcut plângere la DNA. Că așa ești tu bărbat, mereu îi bagi pe alții în față. Și am refuzat.
Abia aștept să arăt măcar unul dintre e-mail – urile în care scriai, cu scrisul ăla al tău tare frumos și cu litere lipsă, cum să-l execut pe Iftime. Și iar am refuzat.
Abia aștept să povestesc cum contabila îmi cerea să antedatez niște contracte ca să poată firma să acceseze un credit bancar fiindcă ”am vorbit și cu șeful”. Și am refuzat-o și pe asta.
Abia aștept să povestesc cum s-au falsificat contracte de muncă fiindcă iar am refuzat eu să semnez. Dar n-a fost bai, s-au găsit repede alţii ca să facă din 1 – 4.
Și să vezi surpriză frate, cred că o să aduc și în instanţă probe pentru astea.
Așa că, nu uita, chiar te rog, mișcă-te repede cu procesul că mi se îngălbenesc foile.
Cât despre ameninţări, îţi recomand, ca oricărui om de afaceri îmbogăţit din contracte uriaşe cu statul şi care tot ne trimite semnale prin interpuşi fiindcă atât este de bărbat încât se ascunde după fusta nevestei (şi ce fustă...) şi pantalonii secretarei... Fiindcă ştiu că este mai greu cu scrisul şi cititul, uită-te la filmul „Good night and good luck”. Ce a făcut Edward R. Murrow o să facem şi noi. N-avem noi miliardele tale, dar avem vreo 12 - 15.000 cititori în fiecare zi care fac infint mai mult decât toate miliardele tale.

Uite că sunt pe lumea asta și oameni mai (ne)buni decât tine! Hai pa. Și toarnă și tu un asfalt că la câte sute de miliarde ai încasat de la stat n-o fi o gaură în cer.

Sergiu BĂLĂŞCĂU

 

10:01 pm Luni, 20 Aprilie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  editorial Botosaneanul

9 Comentarii la “Good night and good luck Mr.Fusta Nevestei ”

 1. Cristi spune:

  Felicitari Sergiu in primul rand pentru curaj!Sa stii ca nu esti singur si daca omul face pe nebunul vor iesi mult mai multe la suprafata! Daca nu te va cumpara cu cateva zeci de mii de euro ca asa obisnuieste omul vei avea respectul tuturor celor care au stat in genunchi si au rabdat pana acum de teama sa nu fie dati afara!

 2. un cititor spune:

  Bravo ,Sergiu!

 3. unutrecut spune:

  Foarte buna atitudinea insa intreb si eu ca prostu`...Atatea informatii detinute si trebuie sa ne suparam ca sa seziam niste instituii?Cred ca sunt adevarate, ca se fura mult la noi, dar se fura si pt ca cei care stiu de obicei TAC.Eu vad treaba cam asa:Taci ca daca nu vorbesc si eu!Nu stiu daca e chiar corect..

 4. Alt cititor spune:

  Abia aștept să povestesc ŞI în instanță - citeşte mai atent. Adica, ce era de facut s-a facut deja

 5. JOS "puterea lucrului bine facut" spune:

  Prea si-a batut Victor joc de toti si de toate .Este genul de om care are impresia ca banii rezolva orice.Ma bucur ca in sfarsit cineva va face public toate "ciudateniile" pe care acest asa zis "om de afaceri" le-a facut.Sper doar ca dunga rosie sa nu-l salveze de institutiile statului

 6. Marius-el spune:

  FRUMOS SI CORECT , ma bucur ca mai sunt oamenii cu principii si nu cu interese . amenintarea e dovada ca te frica de cineva sau de ceva .

 7. iulian spune:

  Cumva ai tu dreptate Sergiu cu Primaverii si cu faptul ca VC a luat aproape toate lucrarile pe bani publici din Botosani. Cand era Flutur primar nu te deranja ca tot orasul era un santier pe care lucra Victor pe banii imprumutati de municipalitate.eu nu cred ca tu esti vreun justitiarca daca erai vorbeai mai demult. Ai un site bun dar latri pt cine te plateste. Probabil Prisacaru si Flutur. Si tot probabil n o sa mi publici comentariul.

 8. Dudu spune:

  E clar! Deranj mare intre trupa si patron. Probabil ca patronul a terminat banii...

 9. ziarist spune:

  Ceee faaci baa !!! Tu nu dai comentariile ? Ma p..... pe site ul tau

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: