Azi la Botosani

GSP: Scandal în lumea fotbalului, granzii de la București vor să taie din banii echipelor de provincie

Mai multe echipe de fotbal din Liga 1 vor să stârnească o revoluție din cauza faptului că anumite cluburi sunt finanțate din banii publici, iar acest lucru, conform celor care protestează nu este normal și reprezintă o concurență neloială.

Protest la Liga Profesionistă de Fotbal

Potrivit Gazeta Sporturilor, mai multe cluburi de fotbal din Liga I, private, care nu primesc bani de la primării sau de la consiliile locale vor să iniţieze un protest la Liga Profesionistă de Fotbal din România (LPF) prin care să condamne faptul că sunt grupări din fotbalul intern sprijinite din finanţe publice.

Din câte se pare, granzii din Bucureşti, Steaua şi Dinamo, au acuzat de multe ori că s-au lovit de refuzul autorităţilor locale fie în problema stadionului, fie în diverse facilităţi în privinţa bazelor sportive. Cele două formaţii plătesc de fiecare dată, între 40.000 şi 60.000 de euro pentru folosirea Naţional Arena, în vreme ce FRF, pentru prima reprezentativă, achită doar 20.000 de euro către ALPAB, care ţine de Primăria Bucureşti.

"Statul să nu mai ajute, preferenţial. Mai ales că apar, periodic, scandaluri legate de aceşti bani luaţi din finanţele publice. Nu este o concurenţă loială să concurezi împotriva unor echipe ce primesc milioane de euro de la primării", au comentat contestatarii.

FC Botoșani nu trăiește numai cu banii de la stat

Președintele Consiliului de Administrației al FC Botoșani, Valeriu Iftime a explicat faptul că banii pe care îi primește de la Primărie sunt folosiți mai mult pentru hrană și altele, dar în nici un caz pentru a plăti salariile jucătorilor.

Eu nu cer mai mult comunitătii locale, pentru că nu stiu dacă poate, dar fotbalul de la noi trăiește foarte periculos. Noi banii de la Primărie îi putem folosi doar pentru hrană, transport, echipamente, în nici un caz nu putem da salarii, iar prime de joc se pot da doar cuantum mic, de 300-500 de lei. Este adevărat că la momentul acesta sunt echipe care plătesc milioane de lei salarii la jucători din bani publici. Noi nu am plătit niciodată salarii din banii publici”, a declarat Valeriu Iftime.

CITEȘTE:

 9 miliarde de lei vechi îngropate în noroi: Instalaţia de încălzire de pe Municipal zace nefolosită deoarece consumă prea mult curent – GALERIE FOTO


2:50 pm Marti, 18 Noiembrie, 2014

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: