Azi la Botosani

Huncă presează în continuare : Începutul sfârșitului la școala - casă pentru copii diferiți

O parte dintre părinții care au copii la Școala nr. 16, în prezent Sfânta Maria s-au aflat față în față cu cea care vrea să le schimbe destinele elevilor, inspectorul școlar general, Mihaela Huncă. Întrunirea a avut loc joi dimineață în biroul viceprimarului Cosmin Andrei care a fost un fel de mediator.

La final, părinții au plecat cum au venit, adică îngrijorați de viitorul copiilor lor, iar șefa educației botoșănene cu același gând de a-și duce la bun sfârșit intenția de a desființa unitatea educațională care a devenit a doua casă pentru copiii cu cerințe educaționale speciale.

Am mediat cumva conflictul pentru că ieri cu inspectorii trimiși de d-na Huncă n-am putut discuta, au înțeles altceva, că trebuie să vină cu presiuni de cu totul altă natură. Important era pentru ei cine a transmis mesajul. Acum încercăm să găsim soluții comune, cred că Inspectoratul are în mână situația materială și trebuie să găsim soluții, împreună cu Primăria, cu părinții, trebuie luate în calcul toate situațiile și cele speciale, ale copiilor cu CES și ceilalți copii tipici”, a spus Dan Pălimaru, tatăl unui băiețel cu Sindrom Down.

Mihaela Huncă a confirmat public faptul că dorește mutarea celor două clase la Școala nr. 13 unde neoficial nu ar exista populație școlară și nu s-ar face planul de școlarizare.

”Cele două clase, mă refer la clasa pregătitoare și clasa a V-a, vor funcționa la Școala 13 și copiii nu vor fi împărțiți în alte clase. Asta este soluția, o soluție care de altfel o dăm din timp. La clasa a V-a nu putem lua cadrele didactice, pentru că rămân cu ceilalți elevi. Școala 16 va funcționa fără cele două clase. Legislativ, conform normativelor și neîncadrării în buget trebuie să luăm anumite măsuri și astea au fost luate la mai multe unități de învățământ din județ. Și la Școala 13 avem psiholog, avem logoped și din câte știu la învățământul primar există șapte copii cu CES. Deci în toate școlile de masă se pot înscrie copii cu CES”, a declarat și Mihaela Huncă.




A participat la discuții și viceprimarul Cosmin Andrei care însă pare că a rămas cu o impresie greșită după întâlnire întrucât în opinia sa, părinții au plecat mulțumiți.

”În urma discuțiilor pe care le-am avut am ajuns la o concluzie, consider acest conflict rezolvat, astfel încât colectivul de la Școala 16 va fi preluat în aceeași formă la Școala nr. 13, completarea cu numărul de elevi se va face într-o măsură foarte mică astfel încât să fie păstrate toate condițiile care sunt acum întrunite la Școala nr. 16. Părinții au fost mulțumiți și au agreat această idee, le-am transmis toată deschiderea mea pentru a ne implica și pe parcursul anului școlar în rezolvarea problemelor tehnice și punctuale care intervin”, a declarat și Cosmin Andrei.

Cum acest demers nu a fost rezolvat pe plan local, reprezentanții părinților spun că sunt deciși să înainteze memorii și către alte foruri, inclusiv de la București, cum ar fi Ministerul Educației Naționale sau Guvernul României. (G.E.)

CITEȘTE ȘI:

 Ambițiile ”Supremei” duse până la primar : se caută bani pentru a nu fi distrusă o școală: GALERIE FOTO & VIDEO

3:34 pm Joi, 19 Februarie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  ISJ Botosanidesfiintare scoala 16parinti scoala 16

2 Comentarii la “Huncă presează în continuare : Începutul sfârșitului la școala - casă pentru copii diferiți”

  1. parinte spune:

    Nu se gandeste nimeni la copii?Si asta e grav.Ce cheltuieli vor fi reduse daca clasele sunt mutate la 13.Ambitie prosteasca

  2. andrea spune:

    Ne-am saturat de fam. Hunca fam. de tirani si nesimtiti. PSD ul nu face nimic? PNL ul sta in banca lor? Pina cind?

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: