Azi la Botosani

În debut de an școlar, Flutur are-un atac cu salariile profesorilor

Este îndreptat către partidul care guvernează și care nu și-a îndeplinit promisiunile asumate cu privire la nivelul salarizării din sistemul educațional.

Co-președintele PNL de la Botoșani, Cătălin Flutur a vorbit în cadrul unei conferințe de presă organizată la sediul vechiului PNL după o pauză de câteva luni de zile. A atins subiectul lefurilor din sistemul educațional în contextul în care luni, 14 septembrie elevii și cadrele didactice se reîntorc la școală.
”Eu cred că problema destul de acută a salarizării personalului din învățământ  are o rezolvare foarte simplă și anume respectarea legii. Prin legea educației naționale și prin asumările făcute de Guvernul României finanțarea ar trebui să fie undeva la 5% din PIB. Lucru care nu se întâmplă, până când guvernanții vor decide să respecte legii oferind 5% din PIB-ul învățământului și salariile profesorilor vor ajunge acolo unde merită”, a declarat Cătălin Flutur.
Liderul PNL a adăugat că ”prima inițiativă a PNL și ultima noastră provocare este propunerea ca până în 2020 să oferim 6% din PIB pentru învățământ”.
(Ș.V.)

 

1:23 pm Vineri, 11 Septembrie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  salarii profesoriCatalin Fluturconferinta PNL

2 Comentarii la “În debut de an școlar, Flutur are-un atac cu salariile profesorilor ”

  1. dascalul spune:

    politician de doi lei. este chiar legea voastra legea 1 din din 2011 care prevede obligatia de a se acorda 6% din pib. vrei sa mai dai o lege prin care sa ne dai 6% pana in 2020, cand deja exista aceasta obligatie legiferata?

  2. gogu spune:

    Parturi de politician mucegait.Dar pe vremea cand partidul lui Flutur era la putere,era aceeasi lege si numai ca nu a dat bani invatamantului,dar a si taiat salariile si sporurile,care au fost restituite integral de Guvernul Ponta.Observati cat tupeu are,sa speculeze faptul ca lumea uita.Ei iata ca nu uita toti magariile voastre si chia daca ati schimbat culoare vopselei,sa va ascundeti,tot sunteti descoperiti.

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: