Azi la Botosani

Înaintea licitaţiei, investitorii din Centrul Vechi…s-au evaporat

Mult anunţata revitalizare a centrului istoric a municipiului pare să se fi împotmolit în apropierea licitaţiei care este practic o penultimă etapă, înaintea celei de amenajare a spaţiilor respective până când deschiderea efectivă a restaurantelor anunţate în Centrul Vechi.

"Nu a venit unul..."

Conducerea societăţii Locativa a preluat ştafeta municipalităţii în vederea concretizării ideii de readucere la viaţă a Pieţei 1 Decembrie şi a trecut la întocmirea caietului de sarcini. Surpriza a apărut însă la acest pas întrucât nici unul dintre cei care anunţaseră că vor deschide restaurante cu specific italian, grecesc sau marocan nu s-a prezentat pentru a-şi ridica caietul de sarcini. „Săptămâna viitoare este licitaţie, noi am făcut caietul de sarcini, am făcut anunţul, acum aşteptăm investitorii, eu aş fi bucuros să vină dar nu am văzut nici unul până în ziua de azi. Licitaţia este organizată de Primărie în colaborare cu Locativa, eu am sunat la Patrimoniu pentru că am înţeles că cineva vrea restaurant japonez, grecesc şi le-am spus: spuneţi-le să vină să-şi ia caietul de sarcini ca să vină la licitaţie, pentru că negocierile au fost purtate la nivel de Primărie. Nu a venit unul”, a declarat Cătălin Flutur, director societatea Locativa.

"...Noi îi aşteptăm"

Licitaţia pentru repartizarea celor şapte spaţii din centrul istoric al oraşului a fost programată pentru data de 18 iunie 2013 iar în situaţia în care nu va fi depusă nici o ofertă, procedura va fi reluată săptămânal. „Dacă nu vor veni pe data de 18, se vor organiza licitaţii în fiecare zi de miercuri săptămână de săptămână. Ei trebuie să facă un plan de investiţii, un fel de proiecţel pentru a spune câte locuri de muncă vor să facă acolo, noi îi aşteptăm”, a mai spus Cătălin Flutur. Conducerea Primăriei se declarase optimistă în privinţa faptului că, cel târziu spre finele lunii viitoare, unităţile de alimentaţie publică din Centrul Vechi îşi vor deschide porţile.

CITEŞTE:

 PUB, restaurante cu specific italian, grecesc şi marocan în Centrul Vechi

9:13 am Miercuri, 12 Iunie, 2013

2 Comentarii la “Înaintea licitaţiei, investitorii din Centrul Vechi…s-au evaporat”

  1. Elvis spune:

    Deci navala de investitori a fost alta minciuna marca Stiulete?

  2. investitor spune:

    oarecum, era de asteptat. iata cel putin 3 motive pentru care nu au venit investitori: 1. chiria fixata este prea mare pentru acest inceput incert. 2. crearea locurilor de munca -angajatorii poate au deja personal. nu trebuie sa mai fie o obligatie. 3. politia comunitara? unde este stabilita? cand si cum patruleaza? daca e tot asa , un rond la cateva ore, nu se poate avea incredere si siguranta. cu parare de rau insa tot dv. ati sufocat acest ...inceput, la care speram mult.

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: