Azi la Botosani

Inspectoarea șefă, mesaj cu lacrimi pentru elevi în prima zi de școală

La fel ca în alți ani, odată cu începerea noului an școlar, și acum șefa de la Inspectoratul Școlar Județean din Botoșani a dorit să le ureze elevilor câteva lucruri.

Redăm, în continuare, mesajul inspectorului școlar general, Mihaela Huncă: 

„Dragi elevi, Stimati părinți, Distinsi colegi,

Luna septembrie este luna emoțiilor... Sunt emoțiile celor mai mici dintre elevii noștri care se vor afla pentru prima oară în fața unui dascăl, sunt emoțiile celor mai mari dintre elevii noștri, aflați astăzi la granița dintre copilărie și examenul maturității.

În luna septembrie suntem emoționați și noi, profesori și părinți deopotrivă, în fața unor noi provocări, în fața unor noi lupte cu propriile orgolii sau cu transformările cu care ne încearcă societatea contemporană. Și cred că emoțiile acestea sunt firești atât timp cât vom dori să demonstrăm, încă o dată, alături de copiii cu care ne mândrim, că educația este, dincolo de definiții și de abordări formale, forma fundamentală de rezistență a ființei umane.

Educația nu este ușoară, dragii mei. Și nici nu trebuie să fie ușoară. Educația presupune sacrificii, uneori lacrimi, eforturi intelectuale și materiale, muncă. Foarte multă muncă! Și toate acestea pentru că școala trebuie să rămână ultima redută în fața nonvalorii, a mediocrității și a uzurpatorilor calității umane. Dacă ne vom apăra cu entuziasm și credință reduta, așa cum am încercat întotdeauna, vom putea oferi României un viitor.

Respectându-ne școala, vom putea să nu mai trăim din manualele de istorie și din poveștile bunicilor. Apreciindu-ne dascălii, vom putea să fim, la rândul nostru, modele pentru copiii noștri, pentru familiile noastre, pentru prietenii și colegii pe care îi avem sau îi vom avea.

Vă urez tuturor un an cu putere de muncă, un an în care să fiți capabili să vă înțelegeți rostul în construirea valorilor fundamentale ale acestei țări, căci, doar astfel, la finele lui, veți putea culege împreună - elevi, părinți și profesori -, perfomanța și laurii!”.

 

10:20 am Luni, 14 Septembrie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  Mihaela Huncanoul an scolar 2015

2 Comentarii la “Inspectoarea șefă, mesaj cu lacrimi pentru elevi în prima zi de școală ”

  1. Mihai spune:

    Mai ales acu ca a parasit-o si sotul....ce se face saraca inspectoare,cum impart averea?

  2. k spune:

    Cine si-a gasit sa vorbeasca de uzurpatorii calitatii umane.............

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: