Azi la Botosani

Liderul primarilor PNL din Botoşani coace un nou spor salarial, de performanţă

În calitate de preşedinte al Ligii Aleşilor Locali din Botoşani, primarul de Dângeni a propus în şedinţa atelierului de lucru al PNL, care a avut loc la Braşov vineri şi sâmbătă, un amendament la legea salarizării unice în administraţia locală.

Plecând de la premisa că în administraţie se doresc legi responsabile, bazate pe încurajarea competiţiei şi profesionalismului, Cătălin Rotundu a cerut includerea unui spor salarial pentru performanţă care să fie acordat prin dispoziţie de către manageri sau ordonatorii de credite.
Primarul PNL a arătat că, dacă în cazul salariilor de bază este de acord să fie stabilite prin lege în funcţie de gradul şi treapta în care este încadrat funcţionarul public sau contractual, sporul de performanţă crede că trebuie cuantificat ca nivel maxim prin lege, dar să fie efectiv acordat în funcţie de ducerea la îndeplinire a obiectivelor, prin fişa de evaluare .
“Consider că nu este normal să fie responsabilizat şi motivat financiar doar funcţionarul care lucrează pentru implementarea proiectelor europene cu un spor de 75%, iar cei care muncesc pentru a duce la îndeplinire obiectivele de performanţă a întregului exerciţiu bugetar la nivel de funcţionare sau cei care depun un efort temeinic pentru a implementa proiecte de dezvoltare locale prin finanţări diverse, altele decât cele cu fonduri europene, să nu aiba posibilitatea de a fi motivaţi şi răsplătiţi financiar”, a declarat Cătălin Rotundu.
Pentru a evita discuţiile, liberalul propune ca fondurile pentru acest bonus salarial să fie asigurate din bugetul local.
“Vă rog să aveţi în atenţie această propunere de completare a legii salarizării unitare şi să începem să înţelegem că administraţia are nevoie de reformă, personal calificat şi performant, dar şi de retribuire pe măsura cerinţelor şi responsabilităţii”, a încheiat primarul de Dângeni.

La întrunirea de la Braşov au participat inclusiv copreşedinţii PNL, Alina Gorghiu şi Vasile Blaga. (S.B.)

 

5:11 pm Sambata, 19 Septembrie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: