Azi la Botosani

Veste bună pentru medicii de la Mavromati, NU se legalizează șpaga, se măresc salariile!

Conducerea Spitalului Județean Mavromati Botoșani a anunțat miercuri, 16 septembrie 2015 că lucrează la niște situații privind majorarea salariilor medicilor cu 25%, de la 1 octombrie 2015.

Managerul unității spitalicești, Corneliu Mihai a anunțat că Direcția de Sănătate Publică (DSP) a solicitat comunicarea fondului de salarii aferent lunii septembrie.
În momentul de față lucrăm la niște situații. Am primit de la Direcția de Sănătate Publică (DSP), urmăresc solicitările ministerului să comunicăm fondul de salarii aferent lunii septembrie, care e în plată și impactul creșterii efective cu 25%.  Am văzut ieri (n.r: 15 septembrie 2015), o primă situație, aproximativ 1 milion 700 este efortul bugetar suplimentar lunar”, a spus șeful de la Mavromati.

Corneliu Mihai a mai adăugat că medicii vor primi banii de la Ministerul Sănătății prin Consiliul Județean. ”Consiliul Județean va vira după aceea banii. De asta se interesează Ministerul Sănătății și DSP-ul. Nu e o sumă de doi lei ca să ne putem descurca. Nu există nicio soluție ca să ne descurcăm dacă nu suntem sprijiniți”, a mai spus Corneliu Mihai.

De la 1 octombrie 2015 salariile medicilor vor fi majorate cu 25%. Această măsură va fi aplicată la toate categoriile din sistemul sanitar.
(Ș.V.)

 

10:44 am Miercuri, 16 Septembrie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: