Azi la Botosani

Mână de femeie peste armata de procurori a județului : Nu am venit nepregătită!

A fost a doua zi la noul loc de muncă pentru prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani. Raluca Stăncescu a preluat conducerea procurorilor din întreg județul pe data de 15 iulie, după ce a promovat cu brio concursul susținut la finele primei luni a verii în curs.

Prim procuror cu 10 ani experiență

Vine de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni și are deja o experiență de un deceniu în activitatea de magistrat. Astfel că, preluarea frâielor instituției actuale, nu este decât o formalitate.
Lucrez în sistem de 10 ani, am avut contact cu Tribunalul Botoșani în permanență, nu am venit nepregătită. Atât timp cât m-am ocupat de proiect în timpul concursului, am analizat activitatea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani pentru a putea prezenta un proiect care să mă recomande”, spune zâmbind Raluca Stăncescu.
S-a pregătit încă din timp pentru noua provocare din cariera sa pentru ca trecerea de la o instituție la cealaltă să fie una naturală. Și pare-se că a reușit, integrându-se perfect în noul colectiv. Raluca Stăncescu: ”Această familiarizare cu instituția în sine este într-un proces care deja a început de șase luni, am luat legătura colegii de aici, pentru a preveni unele disfuncționalități din momentul numirii și pentru ca activitatea să se desfășoare normal, să nu fie un dezechilibru în toată această perioadă de instalare”.

”Rezolvăm urgențe și apoi ținem ședințe”

Spre deosebire de instituții publice deconcentrate, controlate politic, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoșani nu a fost învestit pe funcție cu reprezentantul Guvernului în teritoriu și cu publicul aferent.
Va exista însă o ședință de instalare, atunci când va fi cazul și dacă șefa procurorilor va considera oportun. ”Nu am organizat încă o ședință de instalare ca să spun așa, pentru că este și perioada concediilor, suntem supraaglomerați cu dosarele, în activitate, funcționăm la jumătate din scheme și am zis că este oportun să amân această ședință până mă mai familiarizez cu unele atribuții, până avem echipa managerială completă, se mai adună lumea din concedii, rezolvăm urgențe și apoi ținem și ședințe”, a încheiat noul prim procuror al Parchetului de pe lângă Tribunal.
Raluca Stăncescu a promovat concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii nu nota 8,43.
(G.E.)

3:23 pm Joi, 16 Iulie, 2015

1 Comentarii la “Mână de femeie peste armata de procurori a județului : Nu am venit nepregătită!

  1. APD clubul Botosani spune:

    Felicitari si succes in continuare .

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: