Azi la Botosani

Minore supuse unor perversiuni sexuale de doi botoșăneni: Unul dintre bărbați era ca și tatăl fetelor

Doi bărbaţi din județul Botoșani au fost arestaţi preventiv sub acuzaţia de viol şi agresiune sexuală, după ce au molestat fetele unuia dintre ei, scrie Opinia de Dorohoi.

Primul dintre suspecţi, G.H. trăieşte în concubinaj, în apropierea Dorohoiului, cu mama fetelor, fetele fiind rezultate dintr-o altă relaţie a femeii, iar în luna august bărbatul, împreună cu un alt prieten de-al său, A.M.Z, le-ar fi obligat pe cele două fete mai mari, care au sub 14 ani, să întreţină raporturi sexuale orale.

Ulterior, faptele au ieşit la iveală, iar cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, care, în urma investigaţiilor efectuate şi a administrării probatoriului, i-au reţinut pe cei doi suspecţi.

Vineri, cei doi bărbaţi au fost prezentaţi în faţa magistraţilor de la Judecătoria Dorohoi, care au dispus arestarea preventivă pe o durată de 30 de zile, măsura fiind confirmată astăzi şi de Tribunalul Botoşani. Având în vedere vârsta victimelor şi existenţa riscurilor ca acestea să fie revictimizate, numele comunei în care s-au întâmplat faptele nu a fost făcut public. În schimb, anchetatorii au solicitat şi ajutorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) pentru evaluarea fetelor.

„Având în vedere că faptele s-au petrecut în locuinţa familiei, care aparţinea concubinului, s-a dispus preluarea tuturor copiilor de către DGASPC, cele două victime aflându-se în prezent în procedura de consiliere psihologică”, au declarat procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Dorohoi.

12:15 pm Marti, 15 Septembrie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: