Azi la Botosani

Noi posturi de asistenți medicali la Botoșani: CINE dă vestea

Astăzi, 15 septembrie 2015 că Ministerul Sănătății a aprobat înființarea de noi posturi de asistenți medicali și mediatori sanitari comunitari în județul Botoșani pentru creşterea accesului grupurilor vulnerabile de populație la serviciile de sănătate de bază.

“În urma demersurilor pe care le-am realizat alături de colegii mei de la Ministerul Sănătății am reușit să asigurăm accesul tuturor grupurilor vulnerabile de populație la servicii de sănătate de bază pentru Botoșani. Astfel, județul nostru va beneficia de o rețea de 90 de asistenți medicali comunitari și 18 mediatori sanitari care se vor ocupa de educarea și monitorizarea stării de sănătate a persoanelor vulnerabile de la nivel local. În acest sens, o atenție specială va fi oferită evaluării și îngrijirii medicale a mamelor și copiilor prin controlul sănătăţii reproducerii şi a tuberculozei multi-drog rezistente”, a declarat vicepreședintele PSD Botoșani, Tamara Ciofu.

Deputatul PSD susține că fiecare dintre aceste comunităţi va avea sprijinul unei echipe formată dintr-un mediator sanitar şi un asistent medical comunitar, care sunt angajaţi de către autoritatea locală şi vor oferi servicii medicale în urma unei analize de bază a nevoilor sanitare ale zonei respective. 

“Având în vedere, rețeaua de mediatori sanitari şi asistenţi medicali comunitari pe care am dezvoltat-o la Botoșani le-am propus colegilor mei din Parlament să facem demersuri comune la nivel legislativ pentru a crește accesul persoanelor vulnerabile și defavorizate la servicii de sănătate. În acest sens, este importantă creşterea capacităţii autorităţilor locale de a aborda problemele de sănătate în comunităţile vulnerabile”, a explicat Tamara Ciofu.

Vicepreședintele Comisiei pentru Drepturile Omului din Camera Deputaților s-a arătat dispusă să colaboreze cu Ministerul Sănătății pentru a consolida capacitatea instituţională a autorităţilor locale prin creșterea în continuare a reţelei de mediatori sanitari şi asistenţi medicali comunitari în toate județele din țară.

 

10:38 am Marti, 15 Septembrie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: