Azi la Botosani

Noul an școlar începe cu probleme - „Generala” nu-i bucuroasă!

Mai sunt doar câteva zile până când începe ”febra” noului an școlar, iar elevii botoșăneni se vor întoarce pe băncile școlii. Potrivit inspectorului școlar general, Mihaela Huncă, ar mai fi o serie de probleme în ceea ce privește partea organizatorică.  

Prezentă la ședința organizată la Instituția Prefectului, în dimineața zilei de joi, șefa învățământului botoșănean le-a prezentat primarilor din județ, situația până la momentul de față, cu privire la autorizațiile de funcționare a școlilor.

Ca în fiecare an, în luna septembrie, școala este în atenția tuturor. În special, toată lumea este curioasă să vadă câte școli mai au autorizație sanitară de funcționare. Dacă facem o comparație cu anul trecut, procentul a crescut. A crescut cu aproximativ 10 procente . Drept să vă spun, pe mine nu mă bucură aceste lucru pentru că abia am ajuns un pic peste 60%. Totodată, ca să nu încep cu reproșuri, aș vrea să vă aduc aici în atenție faptul că majoritatea comunităților au făcut eforturi deosebite și vă mulțumesc doamnelor și domnilor primari pentru a asigura condiții bune, pentru desfășurarea procesului instructiv-educativ”, a spus inspectorul școlar general.

De asemenea, Mihaela Huncă a continuat discuția, spunând că : ”Cu toate astea procentul nu a crescut spectaculos. De ce? Pentru că chiar dacă s-au făcut eforturi pentru a asigura apa curentă, pentru a igieniza sau a construi grupuri sanitare adecvate, mai există astăzi o altă problemă care s-a ivit. Aceea că apa curentă nu are parametrii corespunzători, aferenți apei potabile. E o problemă cu care școlile din județul Botoșani se confruntă”.

Dat fiind faptul că vine sezonul rece, prefectul Costică Macaleți i-a atenționat pe primari cu privire la centralele termice și sobele din școli. Șeful județului i-a sfătuit pe aceștia să aibă mare grijă pentru că se pot întâmpla tot felul de ”minuni”.

 

3:35 pm Joi, 10 Septembrie, 2015

1 Comentarii la “Noul an școlar începe cu probleme - „Generala” nu-i bucuroasă! ”

  1. Vasile spune:

    Huoooooo, """Generala""" ! N-avem nevoie de un inspector general scolar judetean de moralitate indoielnica, controversat, uns cu toate rahaturile politice, angrenata in jocuri de putere si interese politice de partid si personale ! D-le Prefect, reprezentant al Guvernului in teritoriu, ce faceti ?! Papati banii contribuabililor de pomana sau si dvs sunteti prins in aceasta hora a matrapazlacurilor politice si inversare a valorilor morale ?!

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: