Azi la Botosani

Ovidiu, opreşte-te! Primăria Botoşani nu e Ferma Vlăsineşti!

Opreşte-te în primul rând din campania electorală, s-a terminat în urmă cu mai bine de două luni, acum eşti primar şi trebuie să faci ceva pentru oamenii care te-au votat. Botoşănenii care te-au ales vor proiecte adevărate, vor investiţii, vor realizări concrete. Festivalul cu buget strict secret, filarmonica în stradă şi închiderea bulevardului nu prea intră la capitolele astea.

Opreşte-te din a-ţi angaja în Primărie pilele şi colegii de partid care te-au ajutat în campanie. Poţi să faci acest lucru la ferma Vlăsineşti, că e afacerea familiei tale, dar nu la Primăria Botoşani, că asta trebuie să fie afacerea întregului oraş. Ţi-ai angajat prietenul, fiu de contabil pe la firmele lui tata, consilier. Îţi angajezi prietenul director, te pregăteşte să-ţi angajezi o prietenă şef serviciu. Astea sunt locurile de muncă promise botoşănenilor? Unde este postul de consilier al pensionarilor promis în campanie, dar cel al tinerilor promis tot în campanie? Unde este corpul de control făgăduit în campanie? Sau în organigramă sunt locuri doar pentru colegii tăi de partid...?

Opreşte-te să mai... opreşti buletinul oamenilor la intrarea în Primărie. Doar Poliţia are dreptul să reţină buletinul, iar Primăria nu este Poliţie şi apropos, nici la intrarea în Poliţia Botoşani nu îţi cere cineva buletinul. Asta o fi apropierea de cetăţean clamată în campanie?
Sau cea virtuală unde, mai nou, ţi-ai blocat pe Facebook postările pentru "prieteni"? 

Opreşte-te din promovarea pe funcţii înalte în Primărie a unor foşti aşa-zişi oameni de afaceri cărora trecutul le duhneşte de comerţ cu etnobotanice, care au lucrat la negru, iar dacă le priveşti veniturile oficiale par să fi trăit ani de zile aproape numai cu aer.

Opreşte-te din a ţine palma unui viceprimar care la 30 de ani nu a învăţat încă să spună „bună ziua” sau „sărut mâna” măcar femeilor mai în vârstă decât el şi care pe zi ce trece devine un demn urmaş al lui Ghiorghiţă.

Opreşte-te din a face controale. Există DNA, Poliţia, Curtea de Conturi, fii bărbat, asumă-ţi nişte sesizări şi semnează-le dacă simţi că este ceva în neregulă, dar vezi-ţi de treaba ta de primar. Oamenii nu au votat un poliţist, au votat pe cineva care să facă mai mult decât predecesorii.

Opreşte-te din a refuza invitaţii la emisiuni TV. Eşti primar şi trebuie să dai explicaţii botoşănenilor şi pe această cale pentru ceea ce (nu) faci.


Opreşte-te din a cheltui în secret banii botoşănenilor fiindcă tocmai asta ai reclamat fervent în campanie. Opreşte-te din a da jumătate de miliard pe o scenă unui om care drept recompensă te ridică în slăvi în faţa a mii de oameni. Ridzi trăieşte încă! De ce nu faci publice veniturile de la festival, de ce nu ne spui câţi bani s-au cheltuit? Cât timp îţi mai trebuie să reziliezi contractul cu HSR? Patru ani îţi ajung?

Opreşte-te din a găsi pretexte şi a da vina pe predecesor. Oamenii nu vor un plângăcios. Le-ai promis 2.000 locuri de muncă, au trecut 75 de zile şi ar fi trebuit să creezi exact 103 locuri de muncă. În afară de cele din Primărie unde ţi-ai angajat şi continui să îţi angajezi numai pilele, ai mai creat vreun loc de muncă?

Opreşte-ţi pupăcioşii angajaţi în Primărie din a sancţiona pe net aproape orice om care te critică. Aşa cum spuneam, campania electorală s-a terminat. În fond ce s-a schimbat în afara faptului că acum oamenii tăi ne înjură de la PC-urile Primăriei şi pe banii botoşănenilor şi nu de la partid, ca în campania electorală?

Opreşte-te din a fi doar primarul celor care te-au pupat în fund în campanie şi care continuă să o facă vertiginos şi acum. Chiar dacă eşti primul primar de după ’89 care nu ai fost ales de jumătate plus unu dintre botoşăneni, ai totuşi grijă şi de majoritatea care nu te-a votat.

Opreşte-te puţin, uită-te în ce birou te afli şi realizează odată unde lucrezi. Primăria Botoşani nu e ferma Vlăsineşti!

Sergiu BĂLĂŞCĂU

CITEŞTE ŞI:

Mulţumim din inimă partidului 

8:05 pm Marti, 04 Septembrie, 2012

23 Comentarii la “Ovidiu, opreşte-te! Primăria Botoşani nu e Ferma Vlăsineşti! ”

  1. Botosanean spune:

    Bravo , in sfarsit ... Sergiule te invit la cafea oricand , dar sa o tii tot asa .

  2. George Grossu spune:

    Despre ce prietena vorbiti ? Parca era insurat ...

  3. Cetatean spune:

    Sergiu, cand scrii despre abuzurile marca Modern Calor - Diaconu?

  4. budddd spune:

    corect ! Domnule Portariuc la munca nu la intins mana!

  5. adi spune:

    De parca inainte de campania electorala angajarile nu se faceau tot asa, sa fim seriosi domnule. Unde ati vazut in Romania angajari in functii publice pe competenta reala?

  6. Tot eu spune:

    Sincer mie nu prea-mi pasa de toate astea, eu am avut un singur mare argument pentru care l-am votat pe Portariuc, si anume faptul ca promitea sa trateze mai bine cainii comunitari. Eu din ACEST punct de vedere doresc lamuriri si actiune, actiune ASA CUM A PROMIS nu la fel ca Flutur, pe care l-am detestat pentru felul cum a tratat aceasta chestiune. Inca mai tind sa cred in buna credinta a d-lui Portariuc. DECI ??????????

  7. George Grossu spune:

    Inainte erau taxe locale mai mici . Acum sunt uriase . Inainte gazu si curentul erau mai ieftine acum nu . Ce-i de facut ? Turcanu vande cu nerusinare toate posturile de la institutiile de sub el ( le vinde PDL-ului ) Alexa si Flutur au saci de bani la negru ( sub saltea ) si se ocupa doar de poker sau femei usoare . Accidente de masina musamalizate ( cele doua doamne Flutur ) trafic de droguri - copii plus amante si conturi in Elvetia . Eu zic ca Portariuc e un primar ideal cu o echipa tinara si dinamica . Merita sa-i sprijinim si la parlamentare . Sunt de-ai nostri !

  8. mirabela spune:

    Sergiu esti un fenomen...esti singurul ziarist care are tupeu si citesc cu placere ce scrii

  9. bobita spune:

    Inceput promitator .. vedem cum ramane cu continuitatea ?? daca e nevoie avem si sugestii .. si argumente =)

  10. George spune:

    Singurul care va raspunde in fata cetatenilor este primarul. De aceea consider ca e oarecum firesc sa-si atraga in jurul sau niste oameni pe care ii cunoaste si cu care poate realiza ceva. Pana acum insa nu a facut niste alegeri inspirate, iar credibilitatea si notorietatea sa sunt in cadere libera. Ovidiu Portariuc are nevoie de oameni cu tupeu, cu determinare, capabili sa ia decizii in conditii de stres si deschisi in fata cetatenilor, indiferent de conditia sociala. Orice om puternic are in jurul sau oameni si mai puternici.

  11. nikoll spune:

    bravo domnule balascau ! mi-a placut foarte mult ceea ce-ati scris.

  12. Roeo Iulian CIOCANEA spune:

    Mda !?

  13. Ciprian spune:

    FELICITĂRI PENTRU ARTICOL! Și te rog nu te lăsa cumpărat, căci vor încerca în curând să o facă! Nu uita de rolul important pe care îl ai ca și formator de opinie.

  14. tok spune:

    bravo, felicitari

  15. ada spune:

    Bravo Sergiu! Poate dl primar se va trezi la realitate! A promis marea ca sarea si nu a facut NIMIC! Si timpul trece si leafa merge, nu-i asa domnule primar?

  16. JUSTITIARUL spune:

    Pe puncte:1)Faptul ca institutii bugetare(Filarmonica,Teatrul,Rapsozii)sunt "scoase" in strada,e chiar foarte bine.Ei isi iau banii din contributiile cetatenilor si nu e nicio nenorocire daca din cand in cand le descretesc fruntile.Oricum sunt platiti,fie ca au spectacole fie ca nu,fie ca au spectatori,fie ca nu.2)Primarul are interesul si dreptul sa-si formeze o echipa in care sa aiba incredere si care sa-i fie alaturi,deci,poate angaja acele persoane,asa cum s-a procedat si in legislaturile trecute.3)Faptul ca la intrarea in Primarie se opreste buletinul e chiar f.bine.Inainte nu se oprea pt. a nu fi dovezi ca anumite persoane intrau la Primar pentru "negocieri" neortodoxe.4)Daca in Primarie au fost angajati oameni cu trecutul dubios(dar nedovedit de fosta putere care ar fi trebuit sa fie interesata)de ce ziarul dvs. nu face o reclamatie cu nume si prenume la organele competente?Altfel vorbe,vorbe.5)Functiile sunt salutate cu respectul cuvenit,de catre toti cei ce se afla sub acea functie.Daca comportamentul nerespectuos al viceprimarului,seamana cu al lui Ghiorghita,nu prea am vazut critici la adresa acestuia,cand era in functie.6)Primarul e obligat sa faca controale.E unul din atributele oricarui manager.Acolo unde nu poate controla el,trebuie sa ceara acest lucru organelor competente.Nu vad ce deranj e pentru mine sau pentru BOTOSANEANUL,faptul ca Primarul face controale.Este chiar indicat.7)Refuza participarea(probabil) la TELEM,deoarece e televiziunea lui Prisecaru,care e patronul doamnei Flutur,care e sotia fostului Primar(care se spune ca ar avea si ceva actiuni la Mall care e a lui Presecaru) si intuieste probabil cat de echidstant ar fi un interviu acolo.8)Primaria neavand afaceri la negru,nu poate cheltui bani fara acte justificative,fara a fi bugetati si aprobati de consilieri.Nu am vazut Primarul,umbland cu tasca cu bani si facand plati la Festival.Contractul cu HSR(in care se banuie si o colaborare a lui Ghiorghita),a fost incheiat,"foarte bine=beton",pe timpul Primarului Flutur(acum autorii zambesc intr-o dunga de satisfactie,ce baieti destepti au fost).Acum ar fi posibila rezilierea dar costa dupa cum bine se stie multi bani,asa ca se va face ceva mai tarziu.9)Daca sunt greseli,sau furturi,sau alte incalcari ale legii,savarsite de fosta echipa de la Primarie,actualul Primar n-o fi fraier sa preia el aceste nereguli,din contra,are obligatia sa le dea pe mana organelor abilitate.Primarul,poate crea locuri de munca,nu in mod direct,ci prin actiuni de atragere a investitorilor.In trei luni de zile doar legati puteu fi adusi de cineva,investitori la Botosani.Asta e zona.Sa asteptam rezultatele unor discutii care au avut loc la Primarie.10)In Primarie,dupa cate stiu,salariatii mai maruntei au ramas toti si se pare ca sun credinciosi fostului Primar care i-a angajat,dupa "riguroase selectii si examene".Asa ca cei care critica pe forum sunt cetateni din oras,care au si alte pareri care intamplator nu coincid cu cele ale ziarului.11)Expresia cu pupatul in fund,la nivelul dumneavoastra,nu se face.Primarul a avut majoritate de voturi,adica multi sustinatori.Conform ideii dvs.,ar fi trebuit sa fie cozi interminabile la actiune cu pricina.De acord,Portariuc,trebuie sa fie si Primarul minoritatii care nu l-a votat.12)La Primaria Botosani,implicarea "managerului",trebuie sa fie mai substantiala si mult mai ferma decat la ferma de la Vlasinesti.

  17. mirica spune:

    domnul Balascau a fowst pe vremuri impartial,cu timpul a fost cumparat de Flutur, toto ce era anti Flutur sau amintea vreo neregula n vechil regim pur sis implu nu exista in ziar. Deci nu are cum sa fie cumparat de noulprimar de vreme ce vechiul inca a investit si si-a "fidelizat"in acest ziar.

  18. Ciprian spune:

    Mi-ar plăcea ca JUSTITIARUL să fie suficient de bărbat să-și dezvălue identitatea de Zorro mascat, dacă tot e așa de deștept. Vorbește numai prostii și intoxicări la fiecare articol. E genul clasic de intelectual de mahala. JUSTITIARUL exprimă perfect idea de "postaci", trimis la muncă de partid în mediul online.

  19. George Grossu spune:

    Justitiarul merge pe niste sofisme ieftine si are o logica schioapa . Nimic din ce spune nu e logic

  20. gigi spune:

    justitiarul e vreun amic de-a lui portariuc..altfel nici el nu crede ce a scris!

  21. tok spune:

    justitiarul e florin egner.

  22. Pt.Ciprian,Grossu,gigi si tok spune:

    Nu am scris nimic despre pupaturile acordate cu generozitate autorului(asta daca nu cumva esti chiar autorul).Nu am vazut din prenumele Ciprian un Zorro nemascat,deci barbatia=zero.Nu inteleg de unde te pricepi tu la intelectuali.Mai ai pana acolo.E mult pana departe.Afirmatile gratuite,fara argumente,arata ca toti sunteti departe de subiect si doar practicati o macaiala(poate acelasi individ)pentru a arata sustinerea maselor largi pt.politica PDL(fosta,gata nu mai are putere si va cadea si mai jos).Si ca sa dormiti linistiti,nu fac politica,nu sunt amicul lui Portariuc,nu sunt nici Egner,nu locuiesc nici in mahala,nu sunt nici Lucian Alecs,nici Rotundu si nici Elodia.Pt. ca cele scrise in comentariul anterior sa nu mai fie sofisme,cand o sa ajungeti primari,sa puneti institutile de cultura sa faca spectcole la pereti,sa acceptati in conducere persoane numite de adversari,sa lasati primaria vraiste,poate o faceti bazar,sa nu faceti niciun control,dand ocazia subordonatilor sa comenteze,"ce bleg e sefu",chestia cu TELEM, nu o mai comentez ca o stie tot orasul(increngatura de increngatura),sa fiti primii bisnitari ai orasului cu afcerile primariei la negru si cu banii la chimir,lasati-i pe toti sa fure care cum va dori si nu luati nicio atitudine sa nu cumva sa deranjati opozitia,nu tineti cont(doar aveti profesorul Bsescu in domeniu)de voturile majoritatii si impuneti vointa celor putini,luati atititudinea omului-carpa,plecat,umil si docil(precum Boc fata de Base) si lasati-va condusi de femeia de serviciu,sofer si instalatorul sanitar,pentru a demonstra ce populari si ce alaturi de oamenii simpli sunteti.Asa aveti toate sansele sa ajungeti primari model de la care viitorii candidati vor veni sa ia notite.SUCCES!Aveti toate sansele.

  23. George Grossu spune:

    Stimabile, Ce legatura este intre ultimul dumitale comentariu si actualul primar ( mai putin parte cu Tele M ) ?

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: