Azi la Botosani

Pompierii sărbătoriți cu oficialități la Botoșani: Depunere de coroane și plimbări cu autospecialele 

Angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani au marcat astăzi 167 de ani de la sacrificiul eroilor pompieri din Dealul Spirii.

Alături, la acest moment festiv, le-au fost prefectul judeţului Botoşani, Costică Macaleţi, subprefectul Gelu Ţigănucă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean, Cristian Achiţei, parlamentari, şefi ai structurilor Ministerului Afacerilor Interne şi Ministerului Apărării Naţionale, cadre militare în rezervă, familiile cadrelor active şi foarte mulţi copii.

În cadrul manifestărilor dedicate Zilei Pompierilor din România, au fost depuse coroane de flori la monumentul eroilor pompieri din faţa sediului I.S.U. Botoşani. A urmat dezvelirea unei plăci comemorative dedicată împlinirii a 175 de ani de la înfiinţarea primei structuri militare de pompieri din Botoşani şi defilarea subunităţilor. Totodată, au fost citite mesajele autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale.
         
În semn de apreciere pentru modul exemplar în care şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, au fost înaintaţi în grad înaintea expirării stagiului minim, doi ofiţeri şi trei subofiţeri, respectiv: de la gradul de maior, la gradul de locotenent colonel,George Şcarlii, de la gradul de căpitan, la gradul de maior, Petrică Ciobănaşu, de la gradul de plutonier major, la gradul de plutonier adjutant, următorii: Cristian Cimpoeşu, Dorel Ciprian Guşila şi Liviu Calimandruc.
          
Deosebit de emoţionantă a fost revederea dintre cadrele în rezervă (pensionarii) şi cadrele active ale inspectoratului. Clipele petrecute împreună au fost momente de bucurie, fiind şi un real schimb de experienţă între generaţii.  Întâlnirea a fost deosebit de plăcută, constatându-se din partea tuturor dragostea şi disponibilitatea pentru a salva vieţi.

Cu această ocazie s-a organizat „Ziua Porţilor Deschise”, subunităţile de intervenţie ale I.S.U. Botoşani fiind vizitate de zeci de botoşăneni. Emoţionaţi au fost şi copiii, care au venit în număr foarte mare şi au aşteptat cu nerăbdare să se plimbe prin oraş cu autospecialele de pompieri.

 

12:49 pm , 13 Septembrie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: