Azi la Botosani

Primăria, banii înapoi la Teatru și Cornișa – În ce condiții europenii ne bagă mâna în buzunare

Răspunsul este simplu și anume dacă până la data de 31 martie a anului viitor cele două mari proiecte derulate la Botoșani cu fonduri europene nu sunt gata. Comunitatea Europeană va impune Primăriei să plătească în totalitate partea de lucrări rămase la Cornișa și Teatrul Mihai Eminescu după 1 ianuarie 2016.Finanțările vor fi returnate în totalitate, după data menționată mai sus.

La Teatrul Mihai Eminescu ar fi vorba de vreo cinci milioane de euro, la Cornișa de aproximativ șapte milioane. Ambele proiecte ar fi trebuit să fie gata la sfârșitul acestui an.
”Proiectele se află fiecare în diverse stadii de execuție, conform graficului de execuție, orice întârziere dincolo de 31 decembrie a acestor proiecte va însemna ca partea rămasă să fie finanțată de către Primărie, iar tot ce depășește 31 martie 2016 practic va trebui suportat în totalitate. Ca atare am trimis adrese de atenționare constructorilor să urgenteze ritmul de înaintare în cadrul acestor proiecte, altfel suntem nevoiți să ne îndreptăm împotriva lor pentru a solicita daune în acest proiect”, a menționat Ovidiu Portariuc, primarul municipiului.
Subiectul a fost atins și de fostul primar Cătălin Flutur în cadrul unei conferințe de presă organizată la partid. Iată ce-i răspunde actualul edil șef.
Cine a realizat proiectul la Cornișa și cine a întârziat lucrările până acum și probabil dl Flutur dacă se uită în jurul său va găsi răspunsul, pentru că l-au găsit și alții între timp. Acolo sunt cauzele întârzierii, a erorilor majore comise în acel proiect și pe care acum trebuie să le îndreptăm, de asta dacă aș fi în locul domniilor lor aș menține măcar pentru o perioadă o tăcere dacă nu din bun simț măcar din prudență față de astfel de afirmații pentru că se știe foarte clar cine sunt vinovații și de ce am ajuns aici”, a mai spus Portariuc.
În cazul în care lucrările la cele două proiecte nu vor fi gata Portariuc spune că se va îndrepta împotriva constructorilor, a firmelor care au realizat proiectarea precum și a celor care au recepționat aceste contracte de servicii. (G.E.)

 

9:52 am Marti, 15 Septembrie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  CornisaTeatrul Mihai EminescuOvidiu PortariucPrimaria Botosani

1 Comentarii la “Primăria, banii înapoi la Teatru și Cornișa – În ce condiții europenii ne bagă mâna în buzunare ”

  1. robert spune:

    Pai parca spuneai ca Flutur nu prea stie, iar tu esti al mai bun din parcare. Se pare ca incepi sa ai probleme, mister Portarila? Este semnatura ta pe aceste proiecte ? Ai fost cumva pe tapsan la Cornisa si te laudai cu stadiul de executie? Bre portarila, vezi ca scartaie.

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: