Azi la Botosani

Primii „bani de buzunar” pentru orfanii statului au ajuns în portofele după 6 ani de așteptare

Cei 200 de asistenții maternali care au câștigat procesul pentru dobândirea „banilor de buzunar” ai copiilor pe care îi au în grijă, au primit în sfârșit prima tranșă de bani.

Conform legii, fiecare asistent maternal ar trebui să primească din partea statului o sumă de 28 lei/lună pentru a asigura o parte din cheltuielile aferente copiilor aflați în grijă.

Timp de patru ani, însă, „părinții de împrumut” nu au primit această sumă.

Abia la începutul acestui an s-a stabilit virarea banilor în două tranșe, din 2012, de când au câștigat procesul intentat de Sindicatul Impact al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC).


„ Au fost virate în conturile lor per total o sumă de 250.000, reprezentând prima tranșă. Până la sfârșitul acestui an sau la începutul anului viitor ar trebui să mai virăm și cealaltă parte de 200.000. Sperăm să reușim să ne achităm această datorie”, a declarat Dan Șlincu, director executiv al DGASPC Botoșani.

Fiecare asistent maternal profesionist ar trebui să primească între 1.500 și 2.000 lei.

(C.B.)



CITEȘTE:

 Părinții profesionali amânați șase ani de zile pentru banii orfanilor

7:49 pm Joi, 06 Noiembrie, 2014

3 Comentarii la “Primii „bani de buzunar” pentru orfanii statului au ajuns în portofele după 6 ani de așteptare

  1. asistent spune:

    Toti nenorocitii astia care ne conduc nu stiu ca un copil nu se tine cu 28ron pe luna??suntem satui cati bani scoatem din buzunare pentru medicamente(pe care nimeni nu le pune in calcul de parca acesti copii nu au voie sa se-mbolnaveasca),nu zic de educatie(gradinita,scoala) suportati de asistentii maternali din propriul salariu,obligatia de a lua cate 2-3 copii in plasament ca daca deschizi gura se desface contractu de munca Sunt foarte curios dnilor si dnelor daca ai vostri copiii ar rezista cu 28 de ron pe luna bani de buzunar.....foarte curios UN SISTEM INFECT CU OAMENI INFECTI!!! ORICUM NU SE SESIZEAZA NIMENI DAR MACAR ASA CATEVA MICI MICI DETALII DIN CULISELE MESERIEI DE ASISTEN MATERNAL

  2. Bee spune:

    Banii de buzunar ai orfanilor au ajuns in portofelele asistentilor maternali profesionisti. :((

  3. asistat spune:

    au 28 ron pe luna

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: