Azi la Botosani

Școli desființate, profesori lăsați fără catedră la Botoșani : AFLĂ cum e posibil

O problemă gravă cu care se confruntă sistemul educațional, la ora actuală, a fost dezbătută miercuri, 22 iulie 2015 de președintele Ligii Sindicatelor de Învățământ din Botoșani.

Liviu Axinte a declarat că numărul mic de copii în învățământ duce la desființarea unor școli și reducerea de personal.

Față de acum 10 ani există un număr mult mai mic de copii în învățământ de altfel, au fost desființate anumite școli din mediul rural, gimnaziul tot la centru, copiii sunt transportați cu microbuzul. Lucrul acesta a dus la dispariția de posturi, de catedre și nu mai există nici certitudinea viabilității postului astfel încât postul să fie vacantat pe această perioadă de minim patru ani, astfel un candidat să poată ocupa un post și să devină titular al sistemului”, a spus președintele organizației.

De asemenea, conducerea organizației botoșănene mai este de părere că reducerea de personal în învățământ se face natural, prin faptul că ”nu sunt copii, sau sunt din ce în ce mai puțini copii.”
La nivel național în învățământ cred că  în ultimii șase-opt ani cel puțin 10% din posturi au dispărut. E o problema într-adevăr, de aceea cred că și școlii îi este greu să anticipeze viabilitatea unui post și să dea o decizie de viabilitatea postului pe o perioadă mai mare”, a mai spus liderul LSI Botoșani.

(Ș.V.)

 

1:01 pm Miercuri, 22 Iulie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: