Azi la Botosani

Salariaţi de la DGASPC, audienţă la Ţurcanu: scaun cu pioneze pentru Rădăşanu

Un grup de salariaţi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului au fost joi, 26 iulie 2012 în audienţă la preşedintele Consiliului Judeţean, Florin Ţurcanu pentru a-i aduce la cunoştinţă o serie de probleme cu care se confruntă la locul de muncă.



Ei au înaintat un memoriu în care au expus o serie de nereguli, de la plata diferenţiată a drepturilor salariale în cazul angajaţilor de la birouri şi a celor din centre până la bolnavi de TBC găzduiţi în centrele de îngrijire şi asistenţă socială. Nemulţumirile salariale ar avea la bază o serie de diferenţe la salarii, după ce, sindicatul de la nivelul instituţiei a înaintat în instanţă o serie de acţiuni privind unele sporuri, diferenţiat în cazul celor din centre sau a angajaţilor de la birouri.  „Au fost nemulţumiţi pe bună dreptate pentru că o parte dintre salariaţii care lucrează în birourile direcţiei iau 55% sporuri şi muncitorii care lucrează în centre nu au sporuri. Aici fostul director nu a mai atacat hotărârea care a fost favorabilă angajaţilor de la birouri, la cei din centre a atacat hotărârea şi la Suceava aceia au pierdut”, a declarat Florin Ţurcanu, preşedintele CJ. În consecinţă, şeful CJ a explicat că a dat memoriul la salariaţii din instituţie pentru a vedea ce se poate face pentru salariaţii respectivi. "Nu este normal, ori iau toţi un spor stabilit ori nu ia niciunul. Nu e normal, am două bucătărese într-un loc unde ia spor de 50% şi alta nu ia, vă daţi seama că se uită urât una la alta numai nu se mănâncă”, a mai completat şeful CJ.




Salariată îmbolnăvită de TBC la locul de muncă

Un alt aspect grav care a ajuns în atenţia conducerii CJ face referire la găzduirea bolnavilor de TBC de la fostul sanatoriu Guranda în unităţile subordonate DGASPC care au dus la îmbolnăvirea unei salariate. „Important este că au luat bolnavii de a Guranda şi i-au dus în centre, aceia bolnavi de tuberculoză şi i-au băgat în centre, am o femeie care s-a îmbolnăvit de 6 luni de zile de la bolnavii ăia. Acum am dat dispoziţie să îi scoată pe toţi să îi ducă undeva în alt spaţiu, cum să bagi bolnavii într-un centru cu 30, 40 de oameni, nu poţi aşa ceva”, a mai spus Florin Ţurcanu. Date fiind aceste nereguli nici viitorul pentru funcţia de conducere deţinută de Liviu Rădăşanu care se află momentan în concediu de odihnă nu este unul promiţător. Acesta s-a înscris la concursul pentru ocuparea funcţiei de director adjunct la Memorialul Ipoteşti însă, potrivit şefului CJ, sigur nu mai va mai continua în fruntea DGASPC. „El s-a înscris la un concurs, dacă îl câştigă va pleca, dacă nu, oricum acolo nu va mai fi”, a încheiat Florin Ţurcanu.

4:48 pm Joi, 26 Iulie, 2012
Te-ar mai putea interesa si:  DGASPC

2 Comentarii la “Salariaţi de la DGASPC, audienţă la Ţurcanu: scaun cu pioneze pentru Rădăşanu

  1. valy spune:

    numai domnul turcanu ne v-a ajuta!!!ii multumim anticipat!!!dgaspc botosani un nr mare de angajati ai unui centru mare si cu multa ra munca!!!va sustinem,,avem incredere in dumneavoastra..

  2. salariat spune:

    de asistenti maternali nu sa pomenit nimic ca avem in ingrijire cate doi copii si noi avem salari mici concediu nu l-am luat niciodata mai nou nici bani nu mai dau noi lucram 24 din 24 7 din 7 zile vrem bani pe zilele lucrate in perioada concediului poate va citi cineva si va ajunge la urechea domnului presedinte rau e ca noi suntem imprastiati trebuie sa ne unim si sa mergem si noi sa ne spnem ofurile am ramas cu un salariu de mizerie dupa taierile salariale si copii au aceleasi cerinte.

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: