Azi la Botosani

Școli din Dorohoi care ”tânjesc” după o schimbare: Este nevoie de reparații la instalația de apă rece și termică

Patru instituții de învățământ din Dorohoi, care necesită reabilitare și modernizare, vor beneficia de fonduri pentru diverse obiective. Consiliul Local a decis să sprijine prin votul său aceste proiecte, scrie Vocea Dorohoiului.

Școala Nr. 5 ”Spiru Haret” are în plan reabilitarea terenului de sport. Chiar ultimul premiu câștigat de echipa școlii la faza județeană a Olimpiadei sportului școlar handbal, la băieți, a motivat și mai mult conducerea școlii pentru a oferi elevilor un spațiu adecvat activităților sportive.

De altfel, școala a avut mereu reprezentanți în județ și pe zona Moldovei la diferite sporturi. Obiectivul, evaluat la aproximativ 272.000 lei, va fi realizat cu fonduri din bugetul local și al școlii.

Totodată, la Şcoala Nr. 8 ”Mihail Kogălniceanu” este nevoie de reparații la instalația de apă rece și termică de la subsolul unității. Aproximativ 9.700 de lei sunt necesari din bugetul școlii și din cel al municipalității pentru rezolvarea acestor probleme.

Școala Nr. 7 ”A.I. Cuza” are nevoie de o noua împrejmuire, iar costurile au fost evaluate la 64.300 lei. Gardul școlii nu a fost schimbat de la construcția unităţii de învăţământ, adică de aproape 45 de ani și este necesară înlocuirea acestuia. Investiția va fi făcută cu fondurile școlii și de la bugetul local. Pentru Grădinița Nr. 10, cu program prelungit, s-au aprobat indicatorii pentru introducerea gazelor naturale și a instalației de încălzire.

Investiția estimată la aproape 93.500 lei va fi suportată din bugetul local. Deocamdată, spațiul este încălzit cu ajutorul sobelor de teracotă, iar încălzirea cu ajutorul centralei termice va ușura munca angajaților, fiind şi o metodă mai sigură pentru copiii și cadrele didactice.

CITEȘTE:

 

3:22 pm Marti, 31 Martie, 2015

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: