Azi la Botosani

Sculptorul din Botoșani cu mâini magice - transformă fructele în... veritabile opere de artă:  – GALERIE FOTO impresionantă

Artistul, căci își merită pe deplin titulatura, reușeste să transforme un banal fruct, într-o adevărată operă de artă. Se folosește de pepeni, banane, struguri, grepfruit, portocale, kiwi, mango, ananas și realizează un tablou impresionant la care nu-ți mai vine să-ți dezlipești ochii. Și este povestea unui tânăr din municipiul Botoșani care se face remarcat prin sculpturile sale culinare.

Dacă nu îl ai pe Dumnezeu aproape, nu poți realiza nimic

David Elisei, căci el este personajul la care ne referim, are un talent deosebit, un talent pe care îl folosește pentru a-i face și pe alții fericiți, în cele mai importante momente din viața lor și de pe urma căruia, reușește să se întrețină financiar. Deosebitele ”opere” pe care le realizează tânărul de 19 ani, cu atâta măiestrie și dăruire, folosindu-se de câteva unelte, se află la mare căutare la diferite evenimente precum nunți sau botezuri, iar acest lucru nu face decât să îi aducă o bucurie în suflet. E bucuros când vede că este cineva care îi apreciază munca la adevărata ei valoare. David provine dintr-o familie cu 10 copii și de mic știe că ”în viața dacă nu îl ai pe Dumnezeu aproape, nu poți realiza nimic”.

”Aproape toți frații mei sunt axați pe domeniul gastronomiei lucrând ca bucătari ,ospătari... Totul a început de când mama mea a făcut un efort uriaș sa mă dea la un liceu foarte bun din oraș prin prisma meseriei: Liceul de Cooperație, pe care îl recomand la toți tinerii din oraș care vor să învețe meserie adevarată”, spune tânărul sculptor. Botoșăneanul mai este de părere că talentul este în mare măsură, o chestiune de perseverență.

Am observat că încep să valorez cât mă apreciam

Cum a început totul: ”Am mers pe acest citat la toate sculpturile pe care le făceam.Totul a început de la un eveniment în Câmpulung Moldovenesc când am văzut pentru prima dată un bufet de fructe gândindu-mă că, ce aș pierde dacă încerc să sculptez și eu niște fructe. La primele mele sculpturi și eu am râs de acestea :)), dar nu m-am lăsat bătut doar pentru simplul fapt ca sunt începător. Am observat că încep să valorez cât mă apreciam. Exersând  am ajuns aproape la cele mai sofisticate sculpturi unde stau chiar și trei-patru ore doar la un singur pepene. Chiar îmi doresc să încânt oamenii prin aceasta artă a sculpturii în fructe!, ne-a mai mărturisit David Elisei.

Au fost piedici dar nu s-a lăsat bătut

Au existat persoane care l-au descurajat de-a lungul timpulului spunându-i că ”nu poate” sau ”nu va reuși” ceea ce și-a propus, însă tânărul nu a plecat urechea și s-a gândit că acele persoane ”se tem că va reuși”. Meseria pe care o practică de un an și jumătate îi oferă satisfacție deoarece și-a dat seama că oamenii chiar îl apreziază: ”Observ că sunt chemat din ce în ce mai mult la evenimentele unice”, ne-a spus la final David.
(Ș.V.) 

 

 

2:59 pm Joi, 16 Iulie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  David Eliseisculptor din Botosani

5 Comentarii la “Sculptorul din Botoșani cu mâini magice - transformă fructele în... veritabile opere de artă:  – GALERIE FOTO impresionantă ”

 1. dan dan spune:

  Intentia e buna dar mai trebuie lucrat la definire. Un ochi care nu cunoaste zice ca e frumos si este dar un ochi format zice ca mai trebuie lucrat. E un lucru frumos dar trebuie munca

 2. vadim spune:

  :)) bine ca l-ati gasit pe el ... Pe ceilalti care is mai buni poate ca el din Botosani nu i-a publicat nimeni .. Sau poate are un prieten care e la mica publicitate :D ...

 3. alina spune:

  văd ca băiatul are si comentarii negative...cei ce au comentat nu si au dat seama ca i-l încurajează prin asta. Chiar si băiatul zice ca cei ce spun despre el ca nu poate ,le este frica ca va reuși. Este de apreciat băiatul . Bravo David!!!

 4. andreea spune:

  bravo David.... nu te lasă descurajat...invidioși sunt pe tot drumul

 5. Corina spune:

  Felicitari! Sunt invidiosi doar cei care nu sunt de nivelul tau! Nu ca nu si-ar dori , insa pt unii e mai usor sa reuseasca sa "triumfe" prin defaimarea concurentei decat prin reusita din munca proprie! Te admir!

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: