Azi la Botosani

Sindicaliștii au negociat în capitală salarii mai mari pentru profesori

Săptămâna trecută, reprezentanții celor trei federații din învățământ s-au întrunit la București pentru a a discuta despre majorările salariale ale cadrelor didactice. Este vorba despre Federația Sindicatelor din Învățământ Spiru Haret, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ și Federația Alma Mater a Învățământului Universitar.

Potrivit președintelui Sindicatului de Învățământul Preuniversitar (SIP) din Botoșani, Iuliana Nacu, la întâlnirea cu reprezentanții Guvernului, au fost ministrul Educației , ministrul Muncii, ministrul de Finanțe, precum și Liviu Pop, ministrul pe Dialog Social.

Întâlnirea a vizat analiza proprunerii Guvernului de mărire a salariilor cu 10%, începând cu 1 decembrie și aducerea tuturor hotărârilor judecătorești din 2016, să fie plătite în 2015. Sindicaliștii au cerut o mărire a salariilor cu 15% de la 1 noiembrie, bineînțeles, toate acestea ar fi un început, un avans la aplicarea noii legi de salarizare unice a bugetarilor care se încearcă să se aplice cu 1 decembrie sau 1 ianuarie. Rezultatul îl vor vedea după execuția bugetară din 1 decembrie deci undeva undeva la începutul lui septembrie trebuie făcut un calcul să se vadă care este procentul exact care se poate acorda și începând de când”, a spus Iuliana Nacu, lidera SIP Botoșani.

De asemenea, Iuliana Nacu a mai afirmat că va fi o creștere sa salariilor profesorilor, dar nu se știe exact dacă 10%, dacă 15%, dacă se aplică legea de la 1 decembrie sau de la 1 ianuarie .

(Ș.V.)

 

1:08 pm Luni, 21 Septembrie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  salarii profesoriSIP BotosaniIuliana NacuGuvernul Romaniei

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: