Azi la Botosani

Teatrul Eminescu luat cu asalt de ucraineni: Limba este un organism viuVIDEO & FOTO

Teatrul Mihai Eminescu a avut luni după-amiază o asistenţă de care nu are parte la fiecare spectacol. Nu a fost vorba de o piesă de teatru, ci de festivitatea de deschidere a Olimpiadei Naţionale de Limbă şi Literatură Ucraineană.

Ajunsă la a XXII – a ediţie, competiţia a adunat laolaltă sute de elevi români şi ucraineni care au umplut până la refuz sala mare de spectacole a instituţiei. Afluxul a fost atât de mare încât copiii au luat loc şi pe scări şi printre scaune. Aceasta şi pentru că primele două rânduri au fost rezervate oficialităţilor: Vasyl Boechko, consulul general al Ucrainei la Suceava, prefectul Costică Macaleţi, viceprimarul Cosmin Andrei, inspectorul şcolar general, Mihaela Huncă. Lor li s-au adăugat inspectori şcolari, membri ai comisiei de evaluare.

Cuvântul de bun venit a fost rostit de şefa Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani.

„Înainte de toate, înaintea aşadar cursurile teoretic-literare, de sintaxă sau morfologie, aceste concursuri reprezintă mai ales protejarea, îngrijirea şi dezvoltarea limbii materne de către noua generaţie, ceea ce înseamnă cel mai important lucru pentru fiecare neam, pentru fiecare dintre noi. Este un adevăr general acceptat că limba se află în permanentă mişcare şi transformare, este un organism viu, care se dezvoltă în timp şi de dvs. dragi elevi şi profesori, depinde dezvoltarea ei armonioasă şi naturală”, a afirmat Mihala Huncă.

Olimpida are loc în perioada 7 – 11 aprilie, iar festivitatea de deschidere a început intonarea imnurilor României şi Uniunii Europene. (S.B.)

CITEŞTE ŞI:

Premieră la Teatrul Eminescu cu invitaţi din Cernăuţi





























CITEŞTE ŞI:

Macaleţi „face reclamă” unei televiziuni pentru ucraineni

6:11 pm Luni, 07 Aprilie, 2014

2 Comentarii la “Teatrul Eminescu luat cu asalt de ucraineni: Limba este un organism viuVIDEO & FOTO

  1. Ion de la pesedeu spune:

    ”Este un adevăr general acceptat că limba se află în permanentă mişcare şi transformare, este un organism viu, care se dezvoltă în timp...” Ce face femeia asta, povestea limbii? Mai avea puțin și juisa.

  2. gigi contra spune:

    Recunoaste, Ioane , ca ai auzit si tu de juisare de la Cronica carcotasilor, altfel nu mai erai ASA inteligent.

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: