Azi la Botosani

Tineri din Botoșani, marș cu parfum comunist sub ochii Poliției și Jandarmeriei – GALERIE FOTO

Ei nu au trăit o clipă pe vremea regimului totalitar, dar sunt interesați de România dinaintea zilei de 22 decembrie 1989. Este cazul a zece tineri din Botoșani care sâmbătă după-amiază au mărșăluit în municipiul reședință într-o acțiune de popularizare a proiectului de înființare a Muzeului Vieții Cotidiene în Comunism (MuViCC).

Îmbrăcați cu tricouri ce aveau sigla proiectului finanțat de Primăria Botoșani și inscripția ”donați un obiect pentru muzeu” tinerii au pornit prin oraș chiar de lângă un simbol al perioadei comuniste. Este vorba de intrarea dinspre bulevard în Botoșani Shopping Center, deasupra căreia se regăsește acea grafică realizată în vremea PCR-ului despre ”oameni ai muncii” și ”Epoca de aur”.
În drumul lor pe traseul Calea Națională – Cuza Vodă – Pietonalul Unirii tinerii au împărțit flyere prin care îndemnau oamenii să doneze obiecte definitorii pentru regimul opresiv, de la ”Dacia 100” și ”Lăstun” la haine de miner, salopete, uniforme de milițieni.
Cel puțin la început botoșănenii nu au debordat de euntuziasm, unii refuzând să primească flyerul pe motiv că... ”nu am cum”. Deși manifestarea a avut unu număr relativ redus de participanți, ei au fost flancați de două mașini de Jandarmerie și Poliție.
Marșul a fost organizat de Asociația CulturEst și face parte din proiectul „Nu aruncați istoria la gunoi, aduceți-o la muzeu!” cofinanțat de Primăria Botoșani și care are ca obiectiv final construirea MuViCC, mai pe înțelesul tuturor Muzeul Comunismului, care se dorește să fie deschis anul viitor, într-o primă etapă. (S.B.) 

4:27 pm Sambata, 12 Septembrie, 2015

2 Comentarii la “Tineri din Botoșani, marș cu parfum comunist sub ochii Poliției și Jandarmeriei – GALERIE FOTO

  1. Elena spune:

    Acesti copii nu vor sti nimic de holocaustul rosu din perioada 1947-1964 pt ca in scoala istoria Romaniei moderne este un fals.Printre altele cat a fost Ceausescu la conducere,ma refer la anii 1965-1980,la noi se traia bine,intr-adevar multa lume care a trait atunci recunoaste asta.Repet,inainte de venirea lui Ceausescu la putere,in Romania s-au petrecut cele mai crunte crime impotriva elitei si nu numai.Tragedia e ca urmasii celor vinovati de acele crime conduc azi Romania...

  2. Brainwash spune:

    Prin legea 217,fii agentilor sovietici ascund adevarul tinerilor privind perioada de dupa razboi,practic este interzis sa li se spuna in scoli sau universitati despre personalitati ale neamului romanesc(Tutea,Vulcanescu,Crainic etc).Nimeni nu-i tras la raspundere pt crimele impotriva romanilor savarsite de bolsevici pt ca tocmai fii bolsevicilor sovietici-Patapievici,Tismaneanu,P Roman,Radu Florian ne scriu istoria si nu istoricii romani.

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: