Azi la Botosani

Ţinta nu este Locativa, ţinta este Flutur & S-ar putea să se înece tare - AFLĂ cine spune asta

Este o chestiune sută la sută politică în care nu se doreşte eficientizarea actvităţii unităţilor subordonate municipalităţii botoşănene, ci doar îndepărtarea sa din funcţie. Aceasta este părerea fermă a fostului primar despre iniţiativa anunţată de edilul şef Ovidiu Portariuc şi sfătuitorul acestuia, Mihai Tincu, privind posibila desfiinţarea a SC Locativa SA.

Catalin Flutur desfiintare Locativa

Flutur ţinut pe post tocmai de o ordonanţă PSD-istă

Liderul democrat-liberalilor botoşăneni este convins că şefii PSD Botoşani nu au alt scop decât acela de a-l lăsa fără funcţia de director general şi aceasta întrucât în alt mod nu îl pot da afară.

„M-am întors conform unei legi şi nu aşa cum a spus un consilier local care nu ştie pe ce lume trăieşte, în baza unei ordonanţe date de Guvernul Boc. Nu! Era dată din anul 2003-2004 şi să-i aducem aminte cine era la conducere în 2003-2004. Un dl… consilier, că «aşa a dat ordonanţă Guvernul Boc», că tot ce e rău au făcut Boc şi Băsescu. Este exact o ordonanţă dată pe vremea lui Năstase”, a afirmat Cătălin Flutur la Tele’M.

Conform actului normativ invocat, la terminarea mandatului de primar, fostul demnitar revine pe postul anterior, de unde nu poate fi schimbat timp de doi ani.

"Dacă director la Locativa puteau să pună ei pe nu ştiu cine (...) mai desfiinţau Locativa?"

Actualul consilier judeţean crede că problema închiderii Locativa se pune tocmai din acest motiv. Asta mai ales în condiţiile în care la toate celelalte societăţi ale Consiliului Local Botoşani, unde PSD-iştii şi-au impus oamenii directori, nu s-a ridicat niciodată problema eficientizării activităţii prin… desfiinţare.


Catalin Flutur director Locativa Botosani   „Eu ştiu ce îşi doresc. Dacă director la Locativa puteau să pună ei pe nu ştiu cine, cum au reuşit şi i-au schimbat repede pe ceilalţi, mai desfiinţau Locativa? Vă spun eu că nu! Ţinta nu este Locativa, ţinta este Flutur. Le stau aşa ca un os în gât, dar s-ar putea să se înece tare pentru că vorbim de legi, de profit, de rentabilitate, deci toate societăţile Consiliului Local în anul de graţie 2012 erau pe profit, acolo se făcea treabă serioasă atât timp cât erau pe profit”, a declarat Cătălin Flutur.

Directorul SC Locativa SA a subliniat că societatea pe care o conduce nu are în administrare doar 40 de spaţii, „aşa cum a spus un domn care nu ştiu câtă ţinere de minte are” (Mihai Tincu – n.r.), ci peste 800 locuinţe ANL, mai mult de 1.000 locuinţe sociale, peste 100 spaţii comerciale, pe care le şi întreţine. Cătălin Flutur a menţionat şi că în mandatele sale de primar a ţinut multă vreme PSD-işti în funcţie: peste doi ani Florentin Pietraru la Termica şi cinci ani Ioan Comariţa la Eltrans, pe care i-a înlocuit fiindcă nu au reuşit să aducă societăţile pe profit. 

„Nu este clar ce îşi doresc aceşti domni? Păi dacă ei reuşeau să îşi pună un director… Probabil au promis măcar la vreo 10 ani că o să fie director la Locativa şi o lege a făcut să mă duc eu înapoi. Mai desfiinţau eu acum Locativa? Nu aveau nici un motiv”, a mai spus Cătălin Flutur.

Locativa, singura societate a municipalităţii unde PSD-iştii nu pot schimba directorul

El a evidenţiat şi faptul că Locativa plăteşte sume importante la bugetul local din profit şi redevenţă, catalogând drept „o mare prostie” comasarea unităţilor din subordinea Consiliului Local Botoşani.

„Asta nu o face un primar sau un viceprimar, să fie foarte clar! Nu sunt membri în AGA! Ei administrează oraşul şi atât! AGA înseamnă Consiliul Local, nu primarul şi viceprimarul. Scurt şi la obiect!” a menţionat Cătălin Flutur.

Cel puţin oficial primarul Ovidiu Portariuc a anunţat efectuarea unui audit în privinţa Locativa după care se va lua o decizie. Înainte de efectuarea analizei însă, atât el cât şi Mihai Tincu au avansat ideea desfiinţării societăţii. Locativa este singura societate subordonată CL Botoşani la care PSD-iştii nu au reuşit şi nu pot schimba directorul, nimeni altul decât Cătălin Flutur.

CITEŞTE ŞI:

Portariuc face audit pentru desfiinţarea Locativa şi înlăturarea lui Flutur

10:37 am Miercuri, 10 Iulie, 2013
Te-ar mai putea interesa si:  Catalin FluturLocativa

1 Comentarii la “Ţinta nu este Locativa, ţinta este Flutur & S-ar putea să se înece tare - AFLĂ cine spune asta

  1. A spune:

    Felicitări d-le Flutur! Se vede că aceşti no name au pus mâna pe Botoşani printr-un noroc chior!

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: