Azi la Botosani

Ultimii primari se bat în cărţi, Portariuc face Cartea Neagră a PDL-ului la municipiu

La împlinirea unui an de la dobândirea funcţiei de primar, Ovidiu Portariuc este cu gândul tot la predecesorul în funcţie. Edilul şef a anunţat vineri că probabil va scoate o Carte Neagră a PDL-ului la municipiu.

Ovidiu Portariuc cartea neagra

Carte Neagră de la Flutur, Carte Neagră şi de la Portariuc

El face acest lucru după ce fostul primar Cătălin Flutur a făcut public la rândul său faptul că va prezenta la împlinirea unui an de la învestirea în funcţie a lui Ovidiu Portariuc o carte neagră a guvernării USL la municipiu. Actualul ocupant al funcţiei de primar susţine că este necesar să lanseze o asemenea lucrare pentru ca botoşănenii să ştie de unde a pornit şi ce situaţie a moştenit. La 12 luni de la preluarea conducerii oraşului Ovidiu Portariuc continuă să se plângă de faptul că are de plătit datorii de pe vremea predecesorului, în condiţiile în care tocmai pregăteşte accesarea unui credit bancar de aproape 10 milioane euro pe care tot cei care îl vor urma în funcţie îl vor plăti.

Firmele PDL-ului care au supt de la bugetul local rămân invizibile

Potrivit primarului, datele din carte sunt furnizate de ministere, Curtea de Conturi şi alte organisme de control care au efectuat verificări la Primăria Botoşani.

„A trebuit să plătim lucrări executate în trecut, oamenii trebuie să ştie lucrul ăsta. Dacă am fi pornit de la zero, erau cu siguranţă vizibile alte lucruri”, a afirmat Ovidiu Portariuc.

Acesta a adăugat că botoşănenii ar fi înţeles în bună parte că în primul său an de mandat s-au plătit datorii, mai mult, vorbind chiar doar de „jumătate de an” de când ar fi condus în mod real oraşul, deoarece până atunci s-a lucrat pe bugetul creat de fosta administraţia. Primarul a vorbit din nou de „firmele de casă ale PDL-lui care au câştigat licitaţii ani la rând”, însă, tot ca de obicei, nu a făcut public nici un nume de firmă, lucru pe care îl tot amână din campania electorală. 

CITEŞTE ŞI:

 …Iar Flutur lucrează la Cartea Neagră a guvernării USL la Botoşani

1:52 pm Vineri, 21 Iunie, 2013
Te-ar mai putea interesa si:  Catalin FluturCartea Neagră

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: