Azi la Botosani

Un senator în fustă le reamintește botoșănenilor de ce sexul frumos e la fel ca sexul tare

O parlamentară din Botoșani le aduce aminte cetățenilor cât de importantă este egalitatea dintre sexe, mai ales când vine vorba despre piața muncii.

Legea egalității de șanse a fost votată în Parlamentul României și are ca obiect de reglementare modificarea și completarea Legii nr. 202/2002 privind egalitatea de șanse și de tratament între femei și bărbați, republicată, în vederea creării cadrului legal privind promovarea principiului egalității de șanse și de tratament între femei și bărbați, în vederea eliminării tuturor formelor de discriminare bazate pe criteriul de sex, în toate politicile și programele naționale.
 
“Este, fără îndoială, un succes important în lupta pentru combaterea discriminării, mai ales cea care privește piața muncii. Ca societate modernă și europeană, România are datoria să asigure respectarea principiului plății egale pentru munca de valoare egală. Legea se înscrie în linia soluțiilor de combatere a discriminării și violențelor de orice tip împotriva femeilor”, a declarat președintele organizației județene a femeilor social democrate botoșănene, senatorul Doina Federovici, coinițiator al acestui proiect de lege.

Noua lege va asigura reclădirea unei unei structuri instituționale responsabile cu implementarea și aplicarea legii, precum și cu cu asigurarea unor mecanisme adecvate, astfel încât să facă posibile eliminarea tuturor formelor de discriminare de gen, în toate sferele vieții publice din România, precum și realizarea de facto a egalității de șanse între bărbați și femei.

“Principala modificare adusă prin acest proiect de lege se referă la reînființarea Agenției Naționale pentru Egalitatea de Șanse între Femei și Bărbați, ca organ de specialitate al administrației publice centrale, în subordinea Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice. Se reglementează organizarea și funcționarea acestei agenții, precum și reorganizarea Comisiei naționale în domeniul egalității de șanse între femei și bărbați — CONES și a structurilor acesteia din teritoriu.”, a precizat senatoul social democrat.

Legea a fost trimisă spre promulgare președintelui României și va intra intra în vigoare după publicarea în Monitorul Oficial.

 

10:49 am Sambata, 12 Septembrie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  Doina Federoviciegalitatea de gen

2 Comentarii la “Un senator în fustă le reamintește botoșănenilor de ce sexul frumos e la fel ca sexul tare ”

  1. remus spune:

    Noaptea mintii-marca Fedorovici...asa lucreaza un senator pt BT. Noi respectam femeile si fara sa ne spui tu, mai bine fa ceva concret pt cei care te-au votat!

  2. Maria spune:

    Legi, organisme, etc,etc clocite de Federovici ai ale ei duduci din Parlament. Pentru ce? S-ar parea ca prin aceste reglementari nou-noute toti angajatorii sa fie obligati sa angajeze in principal femei, indiferent de capacitate si grad de instruire. Adica exact ca pe vremea comunismului. In acea vreme exista un procent minim - 50% destinat angajarii femeilor, chit ca erau proaste ca noaptea.

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: