Azi la Botosani

Vasile Miriuță NU vine la Botoșani – UNDE și-a găsit echipă tehnicianul

Duminică ziarele sportive din România au explodat la ruperea înțelegerii contractuale dintre Vasile Miriuță și ASA Tg. Mureș. Majoritatea îl indicau pe tehnician ca fiind înlocuitorul lui Leo Grozavu, plecat de la FC Botoșani. 24 de ore mai târziu însă, Vasile Miriuță are se pare un alt angajament.

Vasile Miriuţă a încheiat conturile cu ASA Tg Mureş, dar nu stă prea multe zile fără echipă. Marţi zboară spre Germania, acolo unde va semna cu nemţii de la Energie Cottbus, anunţă stiridesport.ro. Situaţia formaţiei germane nu este deloc strălucită, dar Miriuţă speră să redreseze corabia. Echipa este pe locul 17 în liga a 3-a din Germania, din 20 de echipe, cu 8 puncte după 9 meciuri.
Miriuţă a jucat pentru formaţia din Cottbus în 121 de partide, în care a marcat 23 de goluri. De altfel, când a venit în România să o antreneze pe Ceahlăul, în 2013, Miriuţă antrena la echipa a doua din Cottbus. Printre jucătorii români care au evoluat la Energie se mai regăsesc Ovidiu Burcă, Vlad Munteanu, Sergiu Radu, Emil Jula, Adrian Iordache şi Laurenţiu Reghecampf.
Miriuţă a plecat de la ASA Tg Mureş din cauza disensiunilor cu cel mai important om de la club, Claudiu Maior, care a căutat în mai multe rânduri să se despartă de antrenor pentru a-l aduce pe italianul Cristiano Bergodi. Până la ASA Tg Mureş, în România Miriuţă a mai antrenat pe Ceahlăul şi CFR, iar în Ungaria pe Gyor. Cu fostul internaţional maghiar (9 jocuri un gol) pe bancă, echipele sale au disputat 63 de jocuri, în care s-au obţinut 28 de victorii şi 17 egaluri.

 

4:27 pm Luni, 21 Septembrie, 2015
Te-ar mai putea interesa si:  FC BotosaniVasile Miriutaantrenor FC BotosaniMiriuta la Botosani

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: