Azi la Botosani

Guvernul Ponta trântit de-o liberală din Botoșani cu ”taxa pe învățătură”: Elevii vor rămâne fără profesori la catedră

Vicepreședintele PNL Raluca Turcan a afirmat că Ministerul Educației pregătește o surpriză majoră cadrelor didactice și personalului didactic auxiliar navetist din toate școlile, respectiv decontarea abonamentelor lunare de către autoritătile locale, ceea ce va întârzia plățile și va plafona nivelul, potrivit Mediafax.

Intr-un comunicat transmis sambata reprezentantul PNL afirma ca Guvernul va introduce astfel ”taxa pe invatatura”.

Ponta pune 65.000 de profesori in imposibilitatea de a-si tine orele. Printr-un simplu HG, peste jumatate de milion de elevi pot ramane fara cadre didactice la catedra. Ministerul Educatiei pregateste o surpriza majora cadrelor didactice si personalului didactic auxiliar navetist din toate scolile: decontarea abonamentelor lunare sa se faca de catre autoritatile locale”, se arata in comunicat.

Conform sursei citate, acest lucru inseamna intarzieri garantate la plata decontarilor si discriminarea cadrelor didactice care lucreaza in comunitati sarace, deoarece primariile sarace cu siguranta nu vor putea include astfel de cheltuieli in bugetele locale.

Guvernul plafoneaza si abonamentele cadrelor didactice la nivelul tarifului perceput de CFR, tren clasa a ll-a. Prin urmare, in 90% din cazuri, la fel cum s-a intamplat cu plafonarea abonamentelor pentru elevii navetisti, cadrelor didactice li se va deconta o foarte mica parte din abonament, acolo unde nu exista tren. Adica, profesorii vor plati 300 de lei abonamentul lunar, iar scoala/primaria, va deconta doar 50 de lei! Este o plafonare mascata. In zonele de munte, zonele rurale, exact acolo unde este un deficit major de personal didactic, nu exista tren!”, se mai afirma in comunicat.

PNL mai sustine ca, prin aceasta hotarare de guvern, Guvernul incalca dreptul constitutional la invatatura, iar, prin intentia de a plafona costul abonamentelor si prin transferarea responsabilitatii care-i revine catre autoritatile locale, elevii vor ramane fara profesori la catedra, fortati sa-si dea demisia daca nu-si permit sa plateasca contravaloarea abonamentului de naveta la scoala.

 

11:27 am Luni, 11 Mai, 2015

2 Comentarii la “Guvernul Ponta trântit de-o liberală din Botoșani cu ”taxa pe învățătură”: Elevii vor rămâne fără profesori la catedră ”

  1. Intelectual din Botosani spune:

    Doamnă penelistă Raluca Ţurcan, vă înştiintez că există şi un Minister al Culturii în România. TOŢI cei care muncesc în aceste instituţii de cultură ale românilor, nu primesc nici un leu pentru naveta care o fac, indiferent de distanţă. De ei GUVERNUL a uitat complet şi vă rog să vă interesaţi. Cei din cultură au cele mai mici salarii bugetare. CULTURA este CENUŞĂREASA României. PARLAMENTARII, indiferent de culoare, după cum se vede, NU AU NEVOIE DE CULTURĂ, chiar dacă instituţiile de cultură sunt primele locuri vizitate de turiştii români şi străini.

  2. calator spune:

    de ce au nevoie parlamentarii de cultura cand jumatate dintre ei abia stiu sa scrie sau sa citeasca?In ce tara,membra UE ati vazut buget ptr. cultura mai mic decat la noi sau salarii mai mici ca la noi? Tanti din imagine da din gura ca sa nu adoarma,ea abia de stie cum se numeste partidul din care face parte.

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: