Azi la Botosani

De la A la Z : Două cartiere din municipiu transformate în zone de lux

Primăverii și Bucovina. Sau altele două sunt cartierele din municipiu care ar putea fi incluse într-un program de modernizare totală pe fonduri europene. Asta dacă finanțatorul, în speță Uniunea Europeană, își va da acordul pentru implementarea programelor la Botoșani.

Proiectul este denumit ”Regenerare urbană în cartierele din municipiul Botoșani” și are o valoare totală de 20 de milioane de euro.

Regenerare urbană înseamnă un cartier întreg care să fie preluat într-un proiect și modernizat complet. Străzi, alei, mobilier, urban, iluminat. Noi am evaluat două cartiere, s-a propus în primă fază cartierul Primăverii și cartierul Bucovina, trebuie să facem o etapizare astfel încât tot mai multe cartiere să intre în exercițiul financiar 2014 – 2020 în cadrul acestui proiect. Vom vedea ce decide ministerul pentru că s-ar putea să fim nevoiți să selectăm alte cartiere pentru început”, a declarat primarul Ovidiu Portariuc.

De asemenea, se mai dorește și implementarea unui alt proiect prin care să fie realizată reabilitarea termica a cladirilor de institutii aflate in subordinea Consiliului Local.


”Reabilitarea termică va continua cu anveloparea termică a clădirilor publice. Dacă există proiecte cu reabilitarea termică a clădirilor private, a blocurilor de locuințe pe schema pe care o cunoașteți și dv. la reabilitarea termică a clădirilor publice, procentul de finanțare se apropie de finanțarea maximă. Practic discutăm de o contribuție de peste 5% din partea autorității publice, restul fiind aportul Uniunii Europene. Ne propunem reabilitarea termică a tuturor unităților de învățământ, precum și a instituțiilor publice”, a adăugat primarul.

Acest proiect are valoare o valoare de 5 milioane de euro. (G.E.)

CITEȘTE:

 31 de milioane de euro la Primărie pentru tramvaie ”ultimul răcnet” și iluminat inteligent la Botoșani

4:21 pm Luni, 09 Februarie, 2015

2 Comentarii la “De la A la Z : Două cartiere din municipiu transformate în zone de lux”

  1. vax albina spune:

    Cartierul va fi modernizat ca și strada primăverii,de zici că ești în Nemția???

  2. Misu spune:

    Da apartamentele cu care ai prostit in campanie alegatorii unde sunt domnule Ponta riuc? Apropos seful dvs de partid este un plagiator dovedit! Vrem demisia lui!

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: