Azi la Botosani

CUM pune fătuca PSD-ului gheara pe-o locuință ANL cu semnătura a doi șefi din Primărie – DOCUMENT

Condiții pentru a obține o locuință ANL: titularul de cerere trebuie să nu fi deținut o altă locuință în proprietate, să aibă un serviciu stabil pe perioadă nedeterminată pe raza unității administrativ teritoriale, să aibă între 18 și 35 de ani. Există și criterii de departajare, precum numărul copiilor, nivelul studiilor, sau starea de sănătate. Aveți carnet de partid? Uitați de aceste condiții și criterii!

Invenție ”made in Botoșani” de intrat într-un ANL

Pentru că, mai nou, se pare că a fost găsită metoda prin care cap de listă în celebrul document în care stau înșirați de ani de zile în jur de 2.000 de botoșăneni, să ajungă anumite persoane, fie membre ale unui partid politic, fie cu rude care au această calitate. Cum se procedează? Simplu. Titularul contractului de locuință ANL face o cerere prin care dorește să includă în spațiul locativ o altă persoană, un fel de sub-chiriaș. Iar lista de acte nu este una lungă, pentru că pe lângă cererea propriu zisă mai este nevoie de o declarație notarială și un angajament prin care acolo unde sunt datorii, persoana care beneficiază de includere, se obligă să le achite. Există și o motivație pentru care se solicită includerea în spațiu, cea standard fiind de perfectare a actelor de identitate.

Lidera Tineretului Social – Democrat Botoșani printre beneficiarele ”invenției”

Exact așa a ajuns și Dana Lăzăruc, fata care practic a crescut în PSD și care a fost aleasă și președinte PES Activist Botoșani să locuiască într-un apartament al statului. Tânăra social-democrată, de profesie medic stomatolog, s-a mutat de curând într-o locuință la ANL Cișmea, pe același motiv și anume pentru a-și perfecta actele de identitate. A fost primită în spațiu de o anume Maria Lăcrămioara Maxim, titulara de contract care, culmea, își are domiciliu în… Bucecea. Cererea a ajuns pe biroul viceprimarului Marius Buliga în luna ianuarie a acestui an, fiind semnată împreună cu Iulian Ciubotaru, șef serviciu Compartiment Informații Cetățeni (CIC).

”Nu are nici o obligație față de noi și nici noi față de el, cam așa stau lucrurile”

Cum s-a ajuns ca o femeie din Bucecea, cu locuință la Cișmea să primească cu chirie un medic?
”Nu știu asta, nu cunosc amănunte. I-am dat includere, sigur. Deci o d-nă a cerut includere pentru Dana Lăzăruc, poate e o altă d-nă. Includerea în spațiu nu înseamnă că este chiriașul nostru sau că este co-chiriașul nostru. Nu are cum. Chiriașul este cel care a primit în CL locuință, în urma listei respective”, explică Marius Buliga cum a ajuns să semneze includerea în spațiu.

Poate Dana Lăzăruc să preia apartamentul?
Marius Buliga: ”Nu. Este o listă. Dacă d-na respectivă care a luat-o în spațiu renunță la locuință, locuința devine liberă și revine la noi și o ia următorul pe listă. Deci nu are treabă cel care e luat în spațiu, într-un fel, acolo. Nu are nici o obligație față de noi și nici noi față de el, cam așa stau lucrurile”.

D-ra Dana stă în ANL-ul din Botoșani a unei d-ne din Bucecea plecată la București

Totuși, realitatea îl contrazice pe vicele Buliga. Într-o vizită în blocul în care locuiește Dana Lăzăruc reporterul Botoșăneanul a descoperit că de fapt social democrata chiar stă singură, iar vecinii nu au mai văzut-o pe titulara de contract de multișor. Explicația ar fi că Maria Lăcrămioara Maxim ar fi plecată de mai mult timp la București. Însă într-o bună zi, ar urma să revină.
”M-a luat doar în spațiu, atât tot, nu este pe numele meu. Vine foarte rar, este o rudă, stă pe la București, are acolo ceva cu serviciul. Este doar pentru o perioadă de timp, nu este mutată acolo, nu are o altă locuință”, a declarat și Dana Lăzăruc.
Mai departe, tânăra a subliniat în mai multe rânduri că doar are grijă de locuința statului, însă motivele pentru care s-a mutat la o distanță considerabilă de centrul municipiului, a preferat să le țină învăluite în mister.

 

”Chestia asta că am eu ANL...”

Explică mai departe Dana Lăzăruc:
”Pentru mine nu este o problemă dacă stau în centrul orașului sau în altă parte. Nu cred că am un motiv anume, ea este mai mult plecată, stau eu într-adevăr, dar asta nu înseamnă că și-a luat o locuință în altă parte, a născut la București și o perioadă a stat acolo, se întoarce, dar nu știe exact când. Și eu avea oricum grijă de apartament, fără să stau și fără să locuiesc acolo de mai bine de un an și jumătate, deci fără nici o treabă și fără să locuiesc. Acum, fiecare crede și interpretează cum vrea, nu am ce să zic altceva. Iar chestia asta că am eu ANL, nu am eu nici un ANL”.

Nu mai e credit cu buletinul, e apartament cu buletinul

Și totuși cum este posibil? În baza unui articol și anume cel cu nr. 1833 din Codul Civil prin care ”Chiriaşul poate ceda contractul de închiriere a locuinţei sau subînchiria locuinţa numai cu acordul scris al locatorului, caz în care, în lipsa unei stipulaţii contrare, cesionarul, respectiv sublocatarul răspunde solidar cu chiriaşul pentru obligaţiile asumate faţă de locator prin contractul de închiriere”.
Iar Cătălin Flutur, directorul general al societății Locativa, spune că astfel de cazuri la Botoșani sunt numeroase. Toate au un numitor comun și anume acela că persoanele pentru care se solicită includerea în spațiul locativ al statului, trebuie să-și facă acte de identitate.
”Ei primesc locuințe, dar nu se mai duc să își schimbe și buletinul, sunt mai mulți de genul acesta. Când îi expiră buletinul trebuie să se ducă, sunt care se duc, dar alții stau pe buletinul vechi cât vor ei… și ca să-și schimbe buletinul, acela costă, pentru că el oriunde se duce să-și deschidă utilitățile, merge cu contractul”, menționează Cătălin Flutur.
Botoșăneanul a scos la iveală într-o anchetă anterioară metoda prin care la Botoșani au ajuns să fie tranzacționate contractele de chirie ale locuințelor ANL fără ca ulterior să se audă de vreun control sau de vreo instituție care să verifice cum se fac aceste tranzacții. De altfel, și pe ușa blocului în care s-a mutat Dana Lăzăruc era un mic anunț prin care cineva se arăta interesat să preia contracte ANL.

Gabriela ERDIC



















 

5:31 am Luni, 21 Septembrie, 2015

20 Comentarii la “CUM pune fătuca PSD-ului gheara pe-o locuință ANL cu semnătura a doi șefi din Primărie – DOCUMENT

  1. Bobo spune:

    Normal ca astfel de cazuri mai sunt...intrevati-l pe Gheorghita cât se primea spaga pe vremea lui!!! Sper sa sa sesizeze DNA și sa umble un pic prin dosare ....Gheorghita duba-i pregătită !!!!

  2. RASPLATA spune:

    Pai domnul portariuc ovidiu si cosmin andrei impreuna cu buliga trebuia sa raspalteasca postacul din campanie cu ceva si uite asa ramin saracii tineri casatoriti si cu un copil fara locuinta ca ele sunt date la smecheri de partid ! UNDE E PROMISIUNEA DOMNULE PORTARIUC OVIDIU CARE A FOST FACUTA TINEREILOR IN CAMPANIE SA LE LUATI VOTUL CA SE VOR CONSTRUI 2000 DE APARTAMENTE SI 100.000 DE LOCURI DE MUNCA ?!

  3. kia spune:

    Toti politicenì care se perinda la putere sunt niste hoti , indiferent de partide ei vin la jumulit

  4. jorj spune:

    Inainte era PCR-ul; acum s-a impartit in zeci de partide in incercarea de a crea impresia ca si noi avem democratie. Intamplari ca cea prezentata in articol ma face insa sa revin cu picioarele pe pamant si sa realizez din nou ca suntem condusi tot de comunistii cei de altadata. Oricum, e un articol foarte bun si sustin deplin demascarile de genul asta. Dupa cum spuneau si antevorbitorii, din pacate ANL-urile sunt pline de inginerii de genul descris aici...

  5. Marius spune:

    E o adevarata mafie cu locuintele ANL daca ai banii si putina influenta ai acces la locuinta. Si cine are puterea PSD normal si daca esti din PSD e foarte usor sa primesti ceia ce iti doresti adica un apartament de la ANL. Eu nu va mai suport cand vad ce furaciuni faceti si ce tupeu aveti, va-si bate non-stop daca a-si putea... La ANL-uri trebuie sa stea familii tinere si cu probleme! Ca deasta sunt? Dar adevarul e ca acolo mai stau si shmeceri care au cotizat si au primit ilegal.

  6. observator spune:

    Sergiule,chiar nu mai ai subiecte ?Un articol construit din presupuneri si previziuni.Incepi sa te amesteci cu pleava din presa si acest lucru nu te onoreaza.Daca presupunerile tale se materializau,era un subiect de presa.Altfel este o simpla barfa de mahala.Pacat.Esti un ziarist foarte bun si este pacat ca uneori cobori stacheta atat de mult.In rest numai de bine.

  7. ipse spune:

    "Cererea a ajuns pe biroul viceprimarului Marius Buliga în luna ianuarie a acestui an, fiind semnată împreună cu Iulian Ciubotaru, șef serviciu Compartiment Informații Cetățeni (CIC)." Alături de semnăturile celor doi mai apare o semnătură pe care d-stră vă faceţi a nu o vedea, este a individului care răspunde de legalitatea actelor din primărie. Toate actele din primărie cu care s-au încălcat legile poartă semnătura acestui individ care dintr-un simplu felceraş a ajuns să învârtă Botoşaniul pe un deget. El este adevăratul făcător din umbră a tuturor escrocheriilor legiferate de primăria Botoşani.

  8. ionut spune:

    Felicitarile mele domnului primar Ovidiu Iuian Portariuc pentru locuintele Anl construite pentru membrii de partid. Unde se pot depune adeziuni la psd poate imi da si mie o casa

  9. Silviu spune:

    Se pare ca a inceput campania electorala cu atacuri in tabara primarului. Numarul tinerilor care au obtinut ANL-uri pe vremea fostului primar este mult mai mare. Pana la urma fata a fost luata in spatiu, ceea ce e absolut legat. Mai grav mi se pare cum o persoana cu domiciliul in Bucecea beneficiaza de o astfel de locuinta in municipiul Botosani. Nu ar strica un control mai amanuntit. Cu siguranta surprizele ar fi mari. Capul sus Dana, campania e abia la inceput!

  10. ipse spune:

    E interesantă interpretarea legii de către unii tovarăși și pretini. Adică eu chiriaş la stat care am căpătat un apartament pe anumite criterii, iau în spaţiu pe cine vrea muşchii mei, păi e proprietatea ta ca să subînchiriezi mascat un apartament. Adică s-a întâlnit hoţul cu prostul. Eşti tare silvică fără ruşine. Este o interpretare a legii în stil mafiot al mafiei din Botoşani. La fel cum s-a procedat cu asociaţiile de proprietari constituite pe cartier nu pe condominiu, (scară de bloc), aşa cum prevede legea, la fel cum s-a procedat cu proprietarii cu centrale proprii făcuţi cu forţa clienţi ai MC deşi aceasta nu are nici un act legal pentru aceasta. Se aude felcere acolo în vila ta de papaşă! Crezi că ai să ne mai prosteşti mult cum ne-ai prostit cu despăgubirile?

  11. gogu spune:

    Ar fi bine sa incepeti controalele la anl cismea si sa verificati cum s-au trecut contractele de pe primii proprietari care au obtinut locuintele pe alti proprietari, incepand cu prima scara C1,etaj 2.... pe numele I.G.

  12. Ion spune:

    Pai normal iei în spațiu , după care tu pleci și rămâne ea..Ce naiba chiar suntem așa prosti ! Sper sa deschidă dosarele ANL numai polițiști , consilieri sau rude de-al lor ..Pe ici colo a dat și la un amarat sa arunce cu praf în ochii și bineînțeles mai stau și "musulmanii" noștri locali.

  13. cetatean spune:

    Frauda de peste 30 mii euro.. Dna ul sa se autosesiseze... Primarul sa dea explicatii impreuna cu ceilalti complici.. DEMISIA DIN PRESEDINTE PSD TINERET...

  14. Dana spune:

    Voi alta treaba nu aveti decat sa ma pupati in fund? De unde stiti voi ce fac eu sau prieteni mei. Descurcativa ca sunteti mari..

  15. danut spune:

    Să ne descurcăm așa ca tine sau prin muncă cinstită? În fund să te pupe ăia de la primărie care ți-a făcut actele.

  16. Pt Dana spune:

    Bravo !!! Bine ca te-ai descurcat numai ca trebuie sa dormi iepureste de azi nu se știe niciodată când vin băieții peste tine și crede-mă nu sunt aia din PSD știi tu...:)))

  17. cetatean spune:

    frumoasa exprimare din partea ta... M AI SPUI ca ai absolvit o facultate ,mai esti si doctor,rusineeee.Portariuc cred ca e f mandru de tine si ce presedinte TSD reprezentativ are.. Esti un exemlu f demn de urmat si bunul simt te reprezinta......

  18. Autoritatea publica spune:

    Conform criteriilor aprobate prin lege, domiciliul nu este criteriu de eliminare. La primirea repartitiei conteaza sa iti desfasori activitatea in municipiul Botosani. Dupa intocmirea contractului nu mai depinzi de criterii ci de prevederile codului civil in materie de contracte. Atata timp cat esti bun chirias, respectiv plata chriei, utilitati, ai grija de spatiu nimeni nu iti poate lua spatiul de locuit, chiar daca pleci din oras. Nu exista prevederi legale in acest sens. Daca ati studia legea ati vedea ca totul este corect. Toate persoanele care au avut solicitari in spiritul legii au primit acelasi tratament indiferent de preferintele politice.

  19. SSS spune:

    1. Asa cum ați menționat articolul din lege în care se stipulează libertatea legala a chiriașului de a subînchiria un imobil, asa puteați coborâ privirea și la articolul precedent ori la ultimul articol din secțiunea respectiva, sau măcar sa citiți și sa mentionati tot contractul de locațiune, altfel era știrea (neinteresanta) sau poate nu exista! Dar ne trebuie pâine și circ! 2. Voi ăștia comentatori de 2 bani chiar credeți ca dansa a dat acel comentariu de a-ți sărit ca niște căței!? Cum sa nu inbogatiti presa când voi va luați după toate tâmpeniile. 3. Dc nu ați scris acest articol mai devreme? Nu avea farmec se spala "prostia" pana la alegeri :)) cik presa e APOLITICĂ

  20. legea? spune:

    Hai sictir băi autoritatea publică zis şi azorică de serviciu. Stau mii de oameni fără casă şi două fufe se cred șmechere, cică aplică ele legea corect, şi oprescu a aplicat-o corect şi acum vedem cât a furat. Vă vine şi vouă timpul să dați înapoi tot ce ați mânărit conform legii, aveți impresia că nu se știe cât ați furat şi cum ați furat? vă credeam mai deștepți da pute locul în urma voastră. Libertatea chiriașului de a subînchiria, păi cum a ajuns fătuca chiriaș la anl dacă nu are nevoie de apartament şi-l închiriază, înseamnă că de fapt a umblat cu falsuri în timp ce alții stau pe la ușa primăriei şi sunt trimiși la plimbare că de! nu au lipit afișe pe garduri. Te crezi şi tu mare entelegent, tot păduche roşu ai rămas.

Adauga un comentariu

Nume (necesar):
Email (nu va fi publicat) (necesar):
Website:
Completati caracterele din imagine in casuta alaturata
Cod de securitate: